avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... liberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

liberare conditionata

Buna ziua,

Am rugamintea sa-mi spuneti daca liberarea conditionata depinde de zilele de munca efectuate.
Nu a prestat munca, dar a ispasit doua treimi din pedeapsa.
Are sanse sa obtina liberarea conditionata?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:43, 3 Septembrie 2010
Se va face o adresa catre Comisia pentru liberari conditionate si se va stabili daca poate fi propus pentru aceasta. Zilele muncite sunt socotite zile executate, ba chiar se adauga zile in plus.

Privind procentul executat din pedeapsa, pentru a fi admisa o asemenea cerere trb sa stim la ce pedeapsa a fost condamnat prin hotarare,.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
Andra Denise Dinca, Avocat
Depinde si de zilele de munca prestata. si nu numai..pe langa aceasta conditie si pe langa aceea a trecerii celor 2/3 din pedeapsa mai depinde si de antecedentele penale, de atitudinea pe care a avut-o pe parcursul perioadei de detentie, fata de cei din penitenciar, lucratori sau colegi detinuti, daca a dat dovezi temeinice de reeducare si ca ar fi apt pentru reintegrarea sociala.
Nu a avut antecedente penale. Pedeapsa este de 2,6 ani, pt furt.
Comportamentul este ok, nu a avut probleme. Stiu ca a solicitat sa i se aprobe posibilitatea de a munci, dar nu i s-a aprobat.
Daca a solicitat sa munceasca dar i s-a refuzat acest drept si exista dovezi in acest sens, acest aspect este in favoarea lui.
Important este sa existe elemente care sa duca la concluzia ca s-a reeducat si reintegrarea in societate se poate realiza fara probleme.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz penal mangalia ysis80 ysis80 Un condamnat definitiv la inchisoare care s a sustras pedepsei multi ani si apoi este incarcerat poate fi eliberat conditionat daca lucreaza si are un ... (vezi toată discuția)
Eliberarea conditionata amaya_maya2004 amaya_maya2004 buna ziua!am si eu o intrebare pt dvs ,sotul meu are 2 procese la care are 7luni la unul si la celalalt are 1an pt furt iar luna aceasta se termina recursul ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata Sonyaa Sonyaa Buna dimineata, As vrea sa stiu daca pentru o persoana condamnata in prezent incarcerata la penitenciarul Rahova respectiv sotul meu poate face cerere de ... (vezi toată discuția)