Am rugamintea sa-mi spuneti daca liberarea conditionata depinde de zilele de munca efectuate.
Nu a prestat munca, dar a ispasit doua treimi din pedeapsa.
Are sanse sa obtina liberarea conditionata?
Se va face o adresa catre Comisia pentru liberari conditionate si se va stabili daca poate fi propus pentru aceasta. Zilele muncite sunt socotite zile executate, ba chiar se adauga zile in plus.
Privind procentul executat din pedeapsa, pentru a fi admisa o asemenea cerere trb sa stim la ce pedeapsa a fost condamnat prin hotarare,.
Depinde si de zilele de munca prestata. si nu numai..pe langa aceasta conditie si pe langa aceea a trecerii celor 2/3 din pedeapsa mai depinde si de antecedentele penale, de atitudinea pe care a avut-o pe parcursul perioadei de detentie, fata de cei din penitenciar, lucratori sau colegi detinuti, daca a dat dovezi temeinice de reeducare si ca ar fi apt pentru reintegrarea sociala.
Nu a avut antecedente penale. Pedeapsa este de 2,6 ani, pt furt.
Comportamentul este ok, nu a avut probleme. Stiu ca a solicitat sa i se aprobe posibilitatea de a munci, dar nu i s-a aprobat.
Daca a solicitat sa munceasca dar i s-a refuzat acest drept si exista dovezi in acest sens, acest aspect este in favoarea lui.
Important este sa existe elemente care sa duca la concluzia ca s-a reeducat si reintegrarea in societate se poate realiza fara probleme.
Caz penal mangalia
ysis80
Un condamnat definitiv la inchisoare care s a sustras pedepsei multi ani si apoi este incarcerat poate fi eliberat conditionat daca lucreaza si are un ... (vezi toată discuția)