Se poate deschide proces de calomnie impotriva fostului sot(care inca mai locuieste cu mine si copiii in aceeasi casa),pe motiv ca ma jigneste permanent,ma face curva(scz expresia),hoatza,si in multe alte feluri,si de fata cu persoane straine sau rude,si mai jigneste si copiii?.Ce janse am sa castig(daca castig)si cu ce pot sa probez?Se accepta in instanta inregistrarile,si daca da,in ce conditii?Se iau in calcul si amenintarile la adresa mea si-a copiilor?
situatia e complicata:
in principiu, mai toti juristii considera ca in prezent insulta si calomnia nu mai sunt infractiuni. mai mult, probabil in foarte scurt timp chiar curtea suprema a romaniei va da o hotarare in care va spune oficial lucrul asta.
in acest context, ar ramane calea civila, pt despagubiri, dar sansele sunt foarte mici si in plus, va trebui sa achitati la consiliul local o taxa judiciara de timbru, proportionala cu valoarea despagubirilor cerute (aproximativ 7%).
in principiu, inregistrarile neautorizate nu se primesc ca proba in instanta.
pt amenintare, puteti face plangere la politie sau parchet, dar aveti nevoie de martori.
Casa este bun comun, bun propriu al dv, bun propriu al fostului sot?
Daca este bun comun, solicitati in instanta partajul cu atribuirea imobilului catre dv. si evacuarea lui. Sau partajul cu atribuirea imobilului catre el cu obligarea la plata unei sulte catre dv si va mutati.
Daca este bun propriu al dv, solicitati in instanta evacuarea lui.
Daca este bun popriu al lui, mutati-va.
Daca locuiti cu chirie in aceasta casa, mutati-va.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort-partaj
auracata
buna ziua. sint casatorita din 2002 si locuiesc intr-un apartament cu 3 camere proprietate comuna.(cu toata ca , casa este cumparata numai din banii mei).sotul ... (vezi toată discuția)
Evacuare
zeciualex
am fost evacuat din imobil proprietate proprie de fosta sotie pe ordonanta prezidentiala 581 c.p.c intrebarea e unde o sa locuiesc pana la partaj ea ... (vezi toată discuția)
Evacuare
zeciualex
ce sanse am in urma divortului sa evacuez fosta sotie din casa avad in vedere ca imobilul si terenul au fost dobandite de mine inainte de casatorie,cu ea ... (vezi toată discuția)