avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuare

ce sanse am in urma divortului sa evacuez fosta sotie din casa avad in vedere ca imobilul si terenul au fost dobandite de mine inainte de casatorie,cu ea construindu-se doar o parte din casa dar in timpul concubinajului, in eventualitatea ca instanta ii acorda minorul in custodie, dar avand inca doua imobile unde sa se mute, eu preferand sa ii dau despagubiri daca e nevoie
Cel mai recent răspuns: zeciualex , utilizator 21:38, 4 Ianuarie 2011
Aveti sanse destul de mari mai ales ca imobilul nu este bun comun.Sotia poate avea doar un drept de creanta asupra cuantumului imbunatatirilor in cota procentuala pe care va reusi sa o probeze in partaj.
Sanse exista ... depinde cat de bine va faceti apararea.
Teoretic, finnd bunuri dobandite inaintea casatoriei pot fi incadrate ca fiind bunuri proprii ale dumneavoastra. Sotia va avea un drept de creanta asupra extinderii edificate in timpul concubinajului.
dar ar avea sanse sa ramana in casa ?
Nu poate sa ramana in casa atata vreme cat bunul este propriu mai ales daca nu poate sa faca dovada unei participatii semnificative la realizarea plusului de valoare.
actiunea cu ar trebui sa fie: evacuare ,revendicare sau partaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare zeciualex zeciualex poate sa-mi spuna cineva daca dupa divort pot cere evacuarea fostei sotii din casa care am dobandit-o inainte de casatorie dar care intre timp am mai construit ... (vezi toată discuția)
Evacuare albugabriela albugabriela daca in urma divortului fostul sot ma poate evacua din casa casa si terenul fiind dobandite de el inainte de casatorie iar o parte din casa a fost facuta in ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate în concubinaj grasunel grasunel Buna! Am si eu o intrebare;stau in concubinaj de 10 iar acum vrem sa construim o casa,bineînțeles ca va fi pe numele lui.In caz de despartire,eu ce drepturi ... (vezi toată discuția)