avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... masina radiata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

masina radiata

buna ziua, as vrea sa va intreb cum pot radia masina parintilor mei care a fost vanduta cu toate actele iar noul proprietar nu vrea sa mai faca actele . am scos-o din proprietate de la circumscriptia financiara.
precizez ca nu am decit un act de vanzare cumparare intre tatal meu si cumparator
as vrea daca puteti sa-mi dati un model de inaintare pentru cererea de chemare in judecata a noului proprietar.
multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:53, 2 Septembrie 2010
Cand ati vandut masina ati facut greseala sa predati si cartea de identitate a masini iar cu aceasta cumparatorul o poate vinde mai departe si tot asa.Impreuna cu un politist mergeti la cumparator iar acesta e obligat sa va predea actele masini pt ca nu puteti sa il actonati in instanta pt faptul ca nu vrea sa faca actele.Am auzit un caz similar iar dupa luarea actelor cumparator a dat dovada de colaborare.
pai daca ati radiat-o de la financiar, nu mai e treaba dvs, e raspunderea lui

"Începând cu 1 decembrie 2006, au intrat în vigoare noile reglementări privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberării autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a autovehiculelor, conform Ordinului ministrului MAI nr. 1351/2006, publicat în Monitorul Oficial 941/21.11.2006.

Înmatricularea permanentă este continuă, în sensul că de la admiterea în circulaţie în România şi până la scoaterea definitivă din circulaţie a unui vehicul, acesta este înscris permanent în registrul naţional al vehiculelor înmatriculate, pe numele proprietarului sau, după caz, al proprietarilor succesivi. Dispare astfel noţiunea de "radiere" la transferul de proprietate. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazuri radiere auto Adrian Marin Adrian Marin Buna seara , dragi colegi ! Am urmatoarea speta : In OMAI 1051/2006 (actualizat ) la art. 24 lit. d se prevede obligatia radierii in cazul schimbarii ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autovehicul vandut avand in vedere ca mi s-au comunicat mai multe procese verbale de contraventie? Vasilica80 Vasilica80 Buna ziua Am avut un autovehicul pe care l-am vândut in 2010 urmând toate procedurile legale: contract de vânzare-cumpărare, radiat de la taxe si ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)