avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru

Buna ziua, lucrez la un magazin intr-un mall, sunt director de magazin, si acum am un program dificil, lucrez de luni-joi 6 ore, vinerea si sambata 12 ore, iar Duminica si Lunea sunt libera. Si acum am inteles ca programul se v-a modifca, voi lucra de miercuri-vineri 6ore, sambata si duminica 12 ore, iar lunea si martea libera. deci eu voi lucra in fiecare Sambata si Duminica, iar in cursul saptamanii ce 6 ore numai de dupa amiaza, de la 16.00-22.00, ma puteti ajuta,va rog? pot sa refuz acest program, este ceva lege legat de weekend?,e strigator la cer sa lucrez in fiecare weekend, plus ca sunt si studenta. :((
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 13:06, 6 Septembrie 2010
Pai daca mall-ul are in asa fel programul, iar angajatorul dumneavoastra considera ca acesta trebuie sa fie programul directorului de magazin...nu prea exista impotrivire. Cu mentiunea ca sambata si duminica beneficiati de niste bani in plus la salariu.
Daca vreti sa refuzati, e simplu....deveniti vanzatoare.
Multumesc pt raspuns, de luat ceva in plus la salar...nici vorba:(....o ultima intrebare.....am inteles ca exista o lege care spune angajatorul trebuie sa imi dea cel putin un weekend liber pe luna, este asa ceva?
Sincer n-am auzit despre o astfel de lege. Dar asta nu inseamna ca nu exista:)
Intre timp am gasit ceva:
(
8) La locurile de munca unde, datorita specificului activitatii, se lucreaza in zilele de sambata si duminica, angajatorul are obligatia sa asigure fiecarui angajat minimum 1 weekend liber pe luna, iar numarul minim de duminici libere pe an sa nu fie mai mic de 18. In situatia in care angajatorul nu poate asigura minimum 18 duminici libere pe an, angajatul va beneficia de un spor majorat.

Extras din :Contract colectiv de munca la nivelul Ramurii Comert pe anul 2010
Inregistrat la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale cu nr. 42/01/11.02.2010 art.9

Dar sunteti sigura ca vreti sa va luati la tranta cu angajatorul????????
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
Cosmin-Traian Maglas, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil abuz cristi.t cristi.t Buna ziua, o intrebare : [b]Este legal ca sa te oblige directorul unui magazin sa vii din concediul de o saptamana, ca sa lucrezi sambata si duminica, ... (vezi toată discuția)
Program de lucru unombun unombun cum se calculeaza in pontaj ca nr.de ore si valoric orele lucrate in zilele de weekend? lucrez in ture astfel: TURA I: Luni,marti,miercuri,joi vineri ... (vezi toată discuția)
Durata muncii Dorina87 Dorina87 Buna seara! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: un magazin nou infiintat vrea sa angajeze in ture dupa cum urmeaza: schimbul I de la ora 8.00-14.00 ... (vezi toată discuția)