avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare destinatie imobil - din boxa in spatiu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare destinatie imobil - din boxa in spatiu locativ?

Buna ziua. in 2008 am cumparat un apartament care e compus din boxa cu suprafata x. As putea sa schimb destinatia acestuit imobil din boxa in spatiu de locuit?
Cel mai recent răspuns: cristy_cluj , utilizator 12:55, 4 Septembrie 2010
apartament compus din boxa? ca apoi, boxa sa devina spatiu de locuit?
oare ce ap ati cumparat?:O
complicata povestea. pe scurt. am cumparat cu antecontract, in antecontract scria garsoniera compusa din bbaie,bucatarie, camera..etc. pe parcursul constructiei am aflat ca e la demisol, nu la parter, dar deja achitasem mai mult de jumatate pretul, si era in zona buna (in cluj). am achitat si ultima transa (mare prostie), ne-a taraganat cu cf-ul, si la 6 luni, am facut contractul de vanzare cumparare...si asa a fost
boxa
m-am mai uitat eu la cadastru pe cf-ul colectiv. suna cam asa: imobilul avea autorizatie pt 7 apartamente (e bloc p+2), cate 2 apartamente pe nivel. ap 7 e la demisol. el a dezmembrat tot ap 7 (care era compus din uscatorie, spalatorie si nu stiu cate boxe) in 6 apartamente. eu am apratament compus din boxa...nu e asa complicat :)
si acum as vrea sa schimb destinatia in spatiu de locuit, ca sa pot sa fac si eu buletin.
se poate oare?
nu vreau raspunsuri de genu: de ce nu dau in judecata constructorul...etc, pentru ca nu pot sa-l dau in judecata. 1. in contractul de vanzare cumparare e acolo o chestie, si zice ca intre parti nu a existat niciun antecontract. 2. antecontractul nu e pe numele meu 3. numarul cf, si numerele topografice din antecontract, nu corespund cu cele reale :), deci, pot zice mersi ca am un contract de vanzare cumparare :)
stiu ca au mai schimbat si altii din uscatorii in spatii de locuit, cred ca si in cazul dvs se poate rezolva. la primarie trebuie sa mergeti.

bingo! stiam si eu ca la primarie, si ca trebuie sa solicit un certificat de urbanism. nu asta ma intereseaza. eu vreau sa stiu daca se poate. eu stiu...conform vreunei legi, hotarari de guvern, io stiu?! nu ma pricep la chestiile astea.
la primarie am solicitat un certificat de urbanism, si la momentul respectiv, nu se putea
Schimbarea destinatiei se poate face in baza Legii nr.50 din 29 iulie 1991
privind autorizarea executarii constructiilor şi unele masuri pentru realizarea locuintelor.
Deci, tot la primaria municipiului in vederea obtinerii autorizatiei de construire.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
Darie Tudor, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie raresaliale raresaliale Buna ziua am un apartament la demisol,am contract de vanzare cumparare,extras CF, singura problema este ca in cefeu apare apartament compus din doua boxe ... (vezi toată discuția)
Act de identitate pe locuinta etaj mansarda Ana54321 Ana54321 Buna. Vreau sa achizitionez un apartament la etajul 7/7 (trecut pt CF etaj mansarda) Apartamentul l-am gasit printr-o agentie care intermediaza vanz-cump. ... (vezi toată discuția)
Definitie apartament ContSters200727 ContSters200727 Am incheiat un antecontract de vz-cumparare in anul 2009 pentru un apartament situat la demisol, la care ni s-a anexat o copie dupa o autorizatie de construire ... (vezi toată discuția)