avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare marca la OSIM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare marca la OSIM

Salut tuturor!

Va adresez cu o probelma destul disperata, macar din punctul meu de vedere. Povestea incepe in 2009, luna septembrie. Atunci am infiintat un portal de stiri, pe care lucram de atunci, iar acum se pare ca concurenta vrea sa pune punct la acest proiect.

Am fost destul de neatenti sa nu inregistram logo-ul si numele siteului la OSIM, iar concurenta a facut chiar acest lucru

[ link extern ]

si

[ link extern ]

Nu prea suntem bine educati in astfel de chestii, dar se pare ca logoul nostru a devenit al lor, precum si numele portalului, chiar daca noi am facut pe amandoi.

Exista orice fel de metoda sa recuperam marcile inregistrate?
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
szaszati, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 09:08, 1 Octombrie 2010
Buna ziua,

Inteleg ca denumirile celor 2 site-uri sunt identice, respectiv bit.ly si ca aceasta denumire a fost inregistrata de concurenta dvs ca marca la OSIM. Daca nu am inteles bine va rog sa ma corectati. In acest caz nu prea aveti ce sa recuperati, decat daca puteti dovedi ca inregistrarea marcilor s-a facut cu rea credinta si ca dvs ati creat marcile si ati avut cu ei o relatie de colaborare. Atunci puteti cere anularea marcilor depuse de ei in tribunal si dupa decizia favorabila a instantei puteti depune dvs marcile spre inregistrare la OSIM.
Mult succes!
Revin cu precizari in urma accesarii linkurilor mentionate de dvs mai sus am vazut ca de fapt denumirea inregistrata este alta, insa problema ramane, respectiv daca puteti dovedi ca aceste marci au fost inregistrate de altii cu rea credinta, ele fiind create de dvs. De asemenea, aam remarcat ca a existat si o opozitie/observatie a tertului la una din ele, dar care a fost respinsa.
Daca doriti detalii ma puteti contacta.
Mult succes in continuare!

r.r.ardeleanu a scris:

Buna ziua,

Inteleg ca denumirile celor 2 site-uri sunt identice, respectiv bit.ly si ca aceasta denumire a fost inregistrata de concurenta dvs ca marca la OSIM. Daca nu am inteles bine va rog sa ma corectati. In acest caz nu prea aveti ce sa recuperati, decat daca puteti dovedi ca inregistrarea marcilor s-a facut cu rea credinta si ca dvs ati creat marcile si ati avut cu ei o relatie de colaborare. Atunci puteti cere anularea marcilor depuse de ei in tribunal si dupa decizia favorabila a instantei puteti depune dvs marcile spre inregistrare la OSIM.
Mult succes!
Multumesc pentru informatii!

Azi am primit o notificare din partea reprezentantului legal al celorlalte parti ca folosim in mod neautorizat elementele verbale si grafice a marcii si ne recomanda sa suspendam acest lucru. Asta ar insemna oprirea siteului complet, deoarece chiar si in adresa figureaza numele marcii.

Marca, grafica si numele au fost create de noi, si ei au inregistrat-o cu rea credinta, chiar cum ziceti. Care ar fi procedura de dovedire a acestui lucru? De ce avem nevoie de fapt?
Buna ziua,

Din moment ce ei au marca inregistrata si dvs nu, au tot dreptul sa va ceara acest lucru. Pentru dovedirea faptului ca au inregistrat marca cu rea credinta aveti nevoie de dovezi care sa ateste acest lucru (fisiere de calculator, desene, schite etc - toate datate) precum si dovedirea unei relatii de colaborare cu ei. Daca marca, sigla etc au fost create de dvs in baza unui contract (adica ei v-au angajat sa faceti acest lucru pentru ei contra cost) atunci ei au inregistrat marca legal. Pentru stabilirea tuturor dovezilor este necesara o discutie mai laborioasa, nu va pot spune exact acum deoarece nu cunosc detaliile si natura relatiilor dintre dvs si partea adversa. De asemenea, daca in urma unei discutii detaliate reiese ca dvs aveti suficiente dovezi atunci puteti deschide actiune in tribunal pentru anularea marcilor depuse de ei, pe motiv ca au fost inregistrate cu rea credinta.
O zi buna in continuare!
Buna ziua,
scriu in acest topic pt ca doresc cateva informatii despre inregistrare marca, daca ma poate ajuta cineva....va rog frumos.

Incerc sa completez o cerere de inregistrare marca si cum nu am mai facut asa ceva, nu sunt sigura daca este corect.

la pct 1.1 "solicitantii pers juridice vor preciza forma de constituire si statul a carei legislatie ii guverneaza organizarea":
am scris -societate cu raspundere limitata.....dar sincer nu stiu exact ce trebuie si daca e corect asa....
la 2.3.2 principalele parti ale marcii care sunt in culori:
este vorba de o sigla si am scris fond culoarea X si litere culoarea Y (este corect)?
la pct 3.....9 am pus liniute
la 10....am scris clasa pe care am regasit-o in clasificarea de la nisa, dar nu stiu exact ce trb sa scriu.....
la 11 las liber pana se platesc taxe?

la 13.1 formular de cerere....fiind vorba de o sigla ce contine 2 culori, in ghid scrie ca trb 5 reproducei alb-negru si 5 color. Deci 10 reproduceri marca si 2 file mai are cererea = 12 file? Dar a 3-a fila este continuarea rubricii daca nu am spatiu. Eu nu o folosesc. O numar si pe aceea? :-/
13.2 la reproducerea grafica am trecut 10 file (5 reproduceri alb-negru si 5 color)
Chiar nu stiu cum e corect....sunt chestii elementare, poate radeti de mine:blush2:, dar vreau o parere inainte de a completa.....

va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Drepturi autor sigla scoala Autor Autor Buna ziua! Am nevoie de un sfat juridic si anume: am realizat o sigla pentru o institutie scolara publica in anul 2006 fiind angajat la acesta institutie ( nu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare o.s.i.m. omvesel omvesel Ad dori sa inregistrez sigla firmei mele la OSIM pentru a nu se folosi alte persoane de acest simbol niciodata ,fara cocsintamantul meu personal si in scris. ... (vezi toată discuția)
Numele unui magazin online madalinvineroiu madalinvineroiu Salutare tuturor! Urmează să îmi deschid un magazin online și am o mică nelămurire, dacă de exemplu numele site-ului și al firmei este \"Meresipere ... (vezi toată discuția)