avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie urmas, titularul avand 15 ani, 8 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie urmas, titularul avand 15 ani, 8 luni in armata (1942-1958) si 25 ani 2 luni in civil

Mama mea ,primeste pensie de urmas.
Tata a iesit din armata cu gradul de capitan (1942-1958 : 15 ani,7 luni si 28 zile, din care 1 an,3 luni a fost militar in termen ) . Apoi a lucrat in civil 25 ani ,2 luni si 6 zile.
Din 1994 a trecut de la pensia civila la cea militara.
In 2005 decedind,am facut acte de urmas mamei.
In 2007 a aparut legea prin care i s-a acordat si grupa 2 de munca,drept pe care l-a primit acuma in august 2010. Pe verso la acest cupon sintem rugati sa ne adresam pt.recalculare pensie.
Vreau sa mentionez ca mama primea 747 lei ,iar acuma cu grupa 2 ,primeste 806 lei.
Daca se poate ,as vrea sa ma-mi spuneti daca are rost sa fac cerere pt.a obtine veniturile medii anuale ale tatalui ,pt.recalculare ,sau nu are rost,pt.ca si asa pensia este sub 3000 lei.(probabil ca ar trebui atit veniturile medii anuale din perioada militara cit si civila,si nu stiu daca dupa atita zbatere ar beneficia de vreo majorare).Mi-e teama sa nu rezulte o micsorare de pensie si apoi sa ii dea o pensie scazuta fata de ce a avut.
Va multumesc anticipat pt.raspunsul pe care cu siguranta mi-l veti da si care sint convinsa ca ma va lamuri.

Alte discuții în legătură

Buna seara - majorare pensie de urmas alinadriana alinadriana buna seara.am si eu o problema..nepoata mea are 17 ani,mama ei a decedat cand ea avea 1 an,primeste pensie de urmas,dar de 7 ani nu i s-a mai majorat pensia.as ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas la 2 ani dupa moartea tatalui danielabraila danielabraila Buna ziua. Am si eu o intrebare. Daca tatal meu a decedat in urma cu 2 ani de zile, iar eu la vremea respectiva nu am fost inscrisa la nici-o forma de ... (vezi toată discuția)
Legea nr.578/2004 aplicata pensionarului de urmas geea_the_first geea_the_first Buna ziua! Avem un caz ce seamana cu un labirint! Sotia(pensionara de urmas),la data de 07.03.2008,beneficiaza de pensia in valoare de 302 lei. La aceasta data ... (vezi toată discuția)