avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INSTRAINAREA AVERII CU VICLENIE...!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INSTRAINAREA AVERII CU VICLENIE...!

Un personaj,X,se casatoreste cu o femeie.Femeia are doua fete dintr-o casatorie anterioara.Locuiesc toti in casa femeii.
Impreuna,convietuiesc 15 ani,timp in care X munceste,iar cu banii restaureaza, extinde si intretine casa si intreaga gospodarie. Totodata,creste fetele,le tine in scoli,inclusiv in SUA.
Dupa cei 15 ani,femeia divorteaza. Intre timp,instraineaza toata averea (casa,terenul,etc.),prin contracte de vanzare/cumparare,fiicelor.

In urma divortului,se solicita si partajul,astfel ca,sotului trebuie sa-i plateasca sotia o suma de bani,sulta.
Numai ca,sotia pleaca in SUA,iar aici,in Romania,executorul judecatoresc nu are din ce sa-i execute silit suma datorata ca sulta,deoarece averea s-a dovedit ca era deja instrainata fara stirea sotului.

In aceasta situatie,ce ar trebui sa faca sotul,pentru a-si recupera sulta ?
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 14:03, 3 Septembrie 2010
Daca sotul doveste ca vanzarile s-au facut pentru fraudarea
intereselor sale, paote formula actiune pauliana pentru nulitatea
acestor acte de vanzare.
Daniel Coman a scris:

Daca sotul doveste ca vanzarile s-au facut pentru fraudarea
intereselor sale, paote formula actiune pauliana pentru nulitatea
acestor acte de vanzare.

Dupa cate stiu eu,actiunea pauliana nu se aplica in cazul persoanelor fizice,ci doar cand este vorba de o institutie,asociatie,etc. Poate gresesc eu ?
Atunci,ar trebui sa-mi explicati si ceva detalii privind modul in care ar trebui redactata o astfel de actiune. Va multumesc.
actiunea pauliana sau oblica nu are legatura cu pers fizica sau juridica..
avocatPetre a scris:

actiunea pauliana sau oblica nu are legatura cu pers fizica sau juridica..

Va multumesc. Aveti dreptate.
Am gasit. Art.975 C.Civ rap. la Art.380 C.P.Civ.
sa se roage la divinitate.atat mai poate face.

Alte discuții în legătură

Ce fel de interventie face acest creditor? ContSters267790 ContSters267790 Art. 785 Creditorii unui din compartitori, ca nu cumva imparteala sa se faca cu viclenie in vatamarea drepturilor lor, pot pretinde sa fie prezenti la ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt imobil vulpitzarea vulpitzarea Am facut un credit ipotecar pe o perioada destul de lunga. Ipoteca s-a pus pe casa unei nepoate. In momentul de fata locuiesc in casa ipoteca, deoarece casa ... (vezi toată discuția)
Contracte Dia7 Dia7 Speta: Bunicii doresc sa transfere dreptul de proprietate asupra unui imobil nepotului. Fiul lor are un dosar de executare silita, nu lucreaza, nu detine ... (vezi toată discuția)