fiica mea are 21 ani,are probleme de sanatate[ sechele de encefalopatie infantila, pot eu sa fac testament si sa desemnez un tutore pe care il vreau eu?ce trebuie facut in acest caz ?.mentionez ca are gradul accentuat de handicap,multumesc
Un testament este un act esentialmente revocabil.Asadar, daca testatorul aprecieaza ca nu se mai impune gratificarea, isi poate exprima vointa in acest sens.Insa, de vreme ce legatarul ( fiica dumneavoastra) , desi majora, din cauza unor probleme de sanatate , poate avea discernamantul afectat , un tutore ii va reprezenta interesele.
( lipsa discernamantului , conditie de fond a actelor juridice , atrage nulitatea relativa, sanctiune ce poate fi invocata in fata instantei de judecata cu respectarea termenului de prescriptie de trei ani ).
Chiar daca testamentul olograf este valabil , daca este scris in intregime de mana testatorului , semnat si datat de acesta, si eu va recomand sa-l incheiati in forma autentica , la notar.
Testament
RAD EMIL
o persoana lasa prin testament intreaga mostenire unui nepot incit sotul ia decedat de mult au avut o fata care a decadat si ea inainte de a de face ... (vezi toată discuția)