avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament?

fiica mea are 21 ani,are probleme de sanatate[ sechele de encefalopatie infantila, pot eu sa fac testament si sa desemnez un tutore pe care il vreau eu?ce trebuie facut in acest caz ?.mentionez ca are gradul accentuat de handicap,multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:45, 3 Septembrie 2010
Da, se poate. Va sfatuiesc sa-l incheiati in forma autentica.( la un notar)
Un testament este un act esentialmente revocabil.Asadar, daca testatorul aprecieaza ca nu se mai impune gratificarea, isi poate exprima vointa in acest sens.Insa, de vreme ce legatarul ( fiica dumneavoastra) , desi majora, din cauza unor probleme de sanatate , poate avea discernamantul afectat , un tutore ii va reprezenta interesele.
( lipsa discernamantului , conditie de fond a actelor juridice , atrage nulitatea relativa, sanctiune ce poate fi invocata in fata instantei de judecata cu respectarea termenului de prescriptie de trei ani ).
Chiar daca testamentul olograf este valabil , daca este scris in intregime de mana testatorului , semnat si datat de acesta, si eu va recomand sa-l incheiati in forma autentica , la notar.

Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire prin testament ASPAZIA ASPAZIA Mentionez ca sunt legatara universala a tuturor bunurilor mobile si imobile ale persoanei care m-a crescut. Am fost in tutela dansei pina la terminarea ... (vezi toată discuția)
Testament RAD  EMIL RAD EMIL o persoana lasa prin testament intreaga mostenire unui nepot incit sotul ia decedat de mult au avut o fata care a decadat si ea inainte de a de face ... (vezi toată discuția)
Cum sa intocmesc un testament? daggest_truckerul daggest_truckerul cam cat ar costa la notar sa iti faci testamentul?notarul primeste ceva? (vezi toată discuția)