avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca pentru 6 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca pentru 6 ore

am si eu o nelemurire si va rog sa ma lamureasca cineva
sotul meu s-a angajat la o firma unde s- a incheiat cuntract de munca de 6 ore la o firma si 2 ore la alta firma si nu 8 ore la aceeasi firma , de ce care este chichita? Dar daca nu ai contracr de 8 ore la aceeasi firma poti sa intri in somaj ?
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
vasilelacramioara, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 3 Septembrie 2010
Art. 131. - (1) Salariaţii au dreptul între două zile de muncă la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive. de unde rezulta ceea ce am afirmat
* ceea ce ati afirmat este f corect DAR.... cand este vorba de un singur CIM
* legea nu ii limiteaza numarul de contracte pe care le poate avea
de ce doar de un singur cim?? unde scrie?

daca eu am 3 locuri de munca in care trebuie sa ma prezint zilnic, pentru a incepe alta z de lucru nu am nevoie de repaus?

si apoi e normal sa am 26 de ore de munca pe zi cand fizic ziua are doar 24h?
Acolo unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem (ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus).

Dvs de unde ati dedus ca perioada maxima de lucru pentru mai multe c.i.m. trebuie sa fie 12 ore ?
alina_blues90

Despre aceasta problema s-a discutat foarte mult pe acest forum.
Cautati si vedeti si argumentele pro si cele contra.

Alte discuții în legătură

Perioada de proba cim iubisbb iubisbb Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti daca perioada de proba, la incheierea contractului de munca este valabila doar la contractul de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
2 contracte de munca norma intreaga simultan? rotcristina rotcristina Buna ziua, am o nelamurire in ceea ce priveste legislatia privind contractul individual de munca: Este posibil sa lucrez in 2 locuri diferite cu norma ... (vezi toată discuția)
Un angajat cu doua cim la acelasi angajator. soso2363 soso2363 Un angajat cu CIM norma intreaga si CIM cu timp partial de lucru (4 ore)la acelasi angajator. Pentru CIM cu timp partial este trimis in delegatie in ... (vezi toată discuția)