avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cine stabileste caracterul ocazional al veniturilor de ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cine stabileste caracterul ocazional al veniturilor de natura profesionala?

Buna ziua,
Cine stabileste caracterul ocazional al veniturilor de natura profesionala?
Sunt salariat cu contract de munca pe perioada nederminata si PFA cod CAEN 7490 care realizeaza venituri de natura profesionala in mod ocazional.
Va rog sa-mi precizati daca in aceasta situatie sunt obligat sa depun declaratie si sa platesc cota de contributii de sanatate pentru PFA, avand in vedere faptul ca sunt inregistrat ca asigurat avand carte de munca si contributia de sanatate este virata direct de angajator?
Conform art. 3 (3) Norme metodologice de aplicare a art. III din OUG58/2010, (3) Persoanele care, pe lânga veniturile de natura salariala, realizeaza si venituri de natura profesionala în mod ocazional nu datoreaza contributiile individuale si pentru aceste venituri de natura profesionala.
Daca sunt salariat cu contract de munca pe perioada nedeterminata si in acelas timp si PFA, in conditiile in care pentru veniturile realizate de PFA depun contributii la fondul de pensii, voi beneficia de drepturi suplimentare in cazul pensionarii?
Ma refer in special la diminuarea varstei de pensionare luând in considerare ca venitul PFA se realizeaza pe o norma de timp suplimentara celei de 8 ore pe zi in care desfasor activitatea de salariat.
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 12:31, 3 Septembrie 2010
Drepturi banesti suplimentare da, in functie de cat cotizati.
Reducerea varstei de pensionare nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii din mai multe surse la fondul de pensii opreas opreas Daca sunt salariat cu contract de munca pe perioada nedeterminata si in acelas timp si PFA, in conditiile in care pentru veniturile realizate de PFA depun ... (vezi toată discuția)
Cine stabileste caracterul ocazional al veniturilor de natura profesionala? opreas opreas Buna ziua, Sunt salariat cu contract de munca pe perioada nederminata si PFA cod CAEN 7490 care realizeaza venituri de natura profesionala in mod ocazional. ... (vezi toată discuția)
Oug 58/2010 ramona_moraru ramona_moraru Am o pfa si sunt si angajata cu contract de munca in alta parte cum va fi impozitata pfa. Trebuie sa platesc contributiile se asigurari de sanatate pt pfa ... (vezi toată discuția)