avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... rectificare certificat nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

rectificare certificat nastere

Buna ziua,
ma intereseaza urmatorul subiect:mama mea sa nascut pe 03.02.1955,s-a eliberat certificat de nastere cu data 03.02;a pierdut certificatul,iar la primarie in registru pentru eliberarea unui nou certificat este cu data de 04.02.1955.Toate documentele sunt cu urmatorul CNP 2550203082418.Am cerut de la evidenta populatie o adeverinta din care sa reiasa ca figureaza cu acest CNP,am trimis toate documentele din care reiese ca data nasterii este 03.02,dar mi-au spus ca nu se poate face rectificare deoarece cel care a emis primul certificat a gresit data nasterii si nu ca ar fi putut fi gresala in alta parte.Va rog sa imi spune-ti ce pot sa fac in acest caz.
Cel mai recent răspuns: biamat , utilizator 13:04, 7 Septembrie 2010
Daca in anul 1955 mama dv s-a nascut intr-un spital, puteti merge acolo sa cereti o copie din registrul nasterilor pe care sa o prezentati la primarie.
S-a nascut acasa si a fost inregistrata la primarie,de unde a primit certificat cu data de 03.02 iar in registru a fost trecuta in data de 04.02.A pierdut certificatul original dupa care si-a facut toate actele premergatoare certificatului de nastere,deasemenea are acte eliberate de statul italian in urma unor verificari facute de acesta si apare tot data de 03.02,iar eu as dori sa se faca o rectificare in certificatul de nastere sa fie trecuta data de 03.02 deoarece sa putut face o greseala la inregistrarea in registrul de la primarie.
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
biamat, utilizator
incercati pe cale instantei de judecata daca pe cale administrativa nu s-a putut face rectificarea.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru recomandare si daca pana la urma nu voi obtine ceva de la primarie voi deschide actiune in instanta ca si asa nu avem destule probleme mai trebuie ca si cele care pot avea rezolvare sa ajunga la instanta.

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere ContSters9695 ContSters9695 In situatia in care exista o inadvertenta intre data nasterii din registrul de stare civila si CNP, in sensul ca data nasterii este pe 24 ale lunii, iar in CNP ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere gresit dor_42 dor_42 Buna ziua, La 47 de ani si am descoperit ca data nasterii din certificatul meu este gresita.Drept urmare toate diplomele mele sunt gresite si evident am ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla date despre tata? maria dinca maria dinca Vreau sa stiu si eu cum pot afla date despre tatal meu de unde este,daca a mai avut copii,daca mai traieste... Exista vreo modalitate oficiala prin care pot ... (vezi toată discuția)