avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea!!!

Buna ziua!
As avea si eu o problema cam complicata legata de o casa parinteasca.Sunt 4 frati,dintre care doar 2 sunt frati cu acelasi tata(sunt frati numai dupa mama),parintii lor au impreuna o casa.Tatal moare si mama,vinde casa printr-un contract de vanzare-cumparare facut de mana si in prezenta a doi martori(si 3 dintre frati).Dupa 4 ani,mama moare si al patrulea frate afla ca ,casa parinteasca a fost vanduta cu acordul celor 3 frati.Acum urmeaza intrebarile: 1.Acel contract este legal,avand in vedere faptul ca s-a facut fara consintamantul celui de-al patrulea frate?
2.Al patrulea frate poate deschide succesiunea dupa tata?(tatal fiind proprietarul impreuna cu mama,ei fiind decedati)si daca da,care sunt pasii care trebuie urmati?
3.Cei 2 frati care sunt dintr-o alta casatorie,mai beneficiaza de ceva din casa avand in vedere faptul ca nu poarta numele proprietarului(tatalui) si mama a vandut partea ei?
Astept un raspuns,va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 13:13, 16 Noiembrie 2007
1.Acel contract este legal,avand in vedere faptul ca s-a facut fara consintamantul celui de-al patrulea frate?
Nu, contractul este lovit de nulitate absoluta, insa daca cumparatorul a fost de buna credinta, si anume nu stia ca mai era necesara semnaturii celui de-al 4 lea frate el pastreaza imobilul, si atunci cei 3 frati trebuie sa ii plateasca parte fratelui nestiintat.
2.Al patrulea frate poate deschide succesiunea dupa tata?(tatal fiind proprietarul impreuna cu mama,ei fiind decedati)si daca da,care sunt pasii care trebuie urmati?
Succesiunea presupun ca a fost deja dezbatuta. Acum e vorba de care succesiune, poate dezbate doar succesiunea parintelui natural sau a parintelui care l-a adoptat cu forme legale. In orice caz, ca succesiunea sa fi fost valida si el ar fi fost citat si chemat, altcumva nu ar fi avut loc si toti ar fi primit patrimoniul sub forma de inventar.
3.Cei 2 frati care sunt dintr-o alta casatorie,mai beneficiaza de ceva din casa avand in vedere faptul ca nu poarta numele proprietarului(tatalui) si mama a vandut partea ei?
Intrebarea este, ei au fost adoptati legal de catre tata? era bun comun casa? mama ce parte a primit la succesiune? sunt multe inca coordonate neelucidate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri ghindaf ghindaf situatia: casa cumparata cu contract vazare cumparare de la bunica catre noi proprietari: tata pe atunci casatorit cu mama mea si al 2 lea proprietar: fratele ... (vezi toată discuția)
Succesiune unul din parinti livia234 livia234 Buna ziua! Am o problema legata de succesiunea unuia din parinti! Totul a inceput acum 6 ani dupa moartea tatalui meu cand mama impreuna cu surorile mele au ... (vezi toată discuția)
Este legal contractul realizat de bunica prin care a transferat casa doar asupra ei și a fiului ei mai mare Adevar1 Adevar1 Buna ziua, La moartea bunicului meu, bunica ramasa vaduva a vandut casa, si a cumparat o alta casa. Pe contractului noii case trecandu-se pe ea (bunica) iar ... (vezi toată discuția)