avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... trecere la nivel cu calea ferata - puncte penalizare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

trecere la nivel cu calea ferata - puncte penalizare

un prieten a trecut astazi o trecere la nivel cu calea ferata semaforizata. semaforul avea culoarea verde, respectivul a redus viteza si a trecut.
imediat l-a oprit o patrula de politie care i-a dat avertisment si 6 puncte de penalizare, motivand ca era obligat sa opreasca, sa se asigure si apoi sa treaca calea ferata.
am frunzarit un pic "codul rutier" (sunt mai multe variante pe net, nu stiu daca m-am oprit la cea corecta/ultima) si n-am gasit asa ceva.
vrea sa faca contestatie, dar m-a rugat pe mine sa ma documentez mai intai.
exista asa ceva in vreun normativ privind circulatia? (mi se pare total ilogic sa opresti pe culoarea verde a semaforului...)
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 20:56, 3 Septembrie 2010
1.daca era semaforizata , nu era obligat sa opreasca !!
2. poate face contestatie si va avea castig de cauza , solicitand proba savarsirii faptei de la agentul constatator.
si care ar fi totusi varianta in vigoare a Codului Rutier?
Cititi cu atentie continutul procesului-verbal de contraventie.
Nu cred ca incadrarea este neoprire la calea ferata.Nu se da sanctiunea de avertisment si 6 pct.Se bat cap in cap.Pt.contraventia asta se ia permisul de conducere pt.90 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea la nivel cu calea ferata - conditii oprire obligatorie mariustec mariustec Buna seara..astazi am trecut peste calea ferata care era prevazuta cu semafor(culoare alba) dar fara bariere si am fost oprit de un domn politist de la ... (vezi toată discuția)
Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)