avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cetatean roman cu domiciliul in strainatate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cetatean roman cu domiciliul in strainatate

Buna ziua, am o intrebare relativ complexa si as dori sa ma ajutati.

Cat timp poate un cetatean roman cu domiciliu in strainatate ( Australia) cu permis de conducere eliberat de Australia (permis international) sa conduca pe teritoriul Romaniei ?

Mentionez ca nu sunt repatriat , exact cetatean roman cu domiciliu in strainatate, foarte important un raspuns si daca eventual unde as putea sa ma adresez pentru a fi lamurit.

Multumesc anticipat celor care vor raspune , James
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 10:39, 6 Septembrie 2010
Din cate am citit in codul rutier
poti conduce timp de 3 luni dupa ce te-ai stabilit cu traiul in Romania.

Trebuie sa stiti un singur lucru daca Australia face parte din Conventia de la Viena din 1966 si in consecinta daca acel pc este recunoscut de Romania.Asta este singura problema.O data ce ati obtinut acest drept in tara respectiva nu sunt probleme.Din contra legea interzice detinerea simultata a 2 pc valabile.Asa ca fie conduceti cu el fie il preschimbati intr-unul romanesc.
succes
multumesc de interventie , dar detaliile mi se pare sumare , totusi as vrea sa stiu concret, permisul ii unul international deci in mod logic si rational ar trebui sa se poata preschimba intr-unul romanesc, asta ii intrebarea .

Multumesc din nou, si astept raspunsuri concrete. James
Vezi aici la Directia Permise:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere permis conducere cetatean strain simoalin simoalin Buna ziua, as dori sa stiu daca un cetatean UE poate sa dea examen si sa obtina permis de conducere in Romania. Mentionez ca este om de afaceri din Marea ... (vezi toată discuția)
Permis conducere canada cristoc cristoc Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca o persoana (cetatean roman) cu permis de conducere emis in Canada poate lucra in Romania pe masina unei companii ... (vezi toată discuția)