avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

daca am lucrat 1 an la un patron dar dupa 4 luni au schimbat numele firmei pot beneficia de somaj?sau pentru ca nu am 1 an pe noua firma nu pot beneficia.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:36, 4 Septembrie 2010
Indemnizatia de somaj se stabileste tinand cont de stagiul de cotizare.
Consider ca aveti dreptul, daca indepliniti cumulativ urmatoarele conditii:

- sa aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
- nu realizati venituri sau realizati din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata;
- nu indepliniti conditiile de pensionare, conform legii,
- sunteti inregistrata la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala aveti domiciliul sau, dupa caz resedinta, daca ati avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.

Avand in vedere ca aveti un stagiu de cotizare mai mare de 1 an, dar sub 5 ani, benficiati de indemnizatie de somaj pe o perioada de 6 luni.

1. Cele 12 luni (din ultimele 24 de luni) necesare pentru somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
2. Pentru stabilirea perioadei de somaj se ia in calcul toata vechimea in munca nu numai cea de la ultimul angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj Liana_86 Liana_86 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Am lucrat fara intrerupere 3 ani, apoi 6 luni somaj, 2 luni nu am lucrat, iar acum de 4 luni lucrez, pare ca ... (vezi toată discuția)
Somaj koka1 koka1 buna seara. daca dupa un an de somaj mi se face o angajare pe o perioada det de 3 luni, dupa aceste 3 luni pot beneficia de somaj in continuare, avind in ... (vezi toată discuția)
Drept la somaj ContSters155784 ContSters155784 Buna ziua! Am si eu o nelamurire in privinta dreptului la somaj. Lucrez la o firma din 7 mai anul acesta si patronii au hotarat sa inchida firma pe motive ... (vezi toată discuția)