avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare persoane handicap grav
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare persoane handicap grav

Buna

Am o nelamurire sunt o persoana handicap grav cu asistent personal.
Intrebarea mea este: daca ma pot angaja la o firma

astept parerile voaste

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 5 Septembrie 2010
NU.
De ce nu pot?
am gasti asta "Deoarece notiunea de handicap NU se asociaza cu capacitatea de munca, ORICE persoana cu handicap are dreptul la munca, si se poate angaja, indiferent de gradul de handicap si indiferent de tipul de angajare: stat/privat, norma intreaga/norma redusa."

astept niste raspunsuri
Nu va puteti incadra in munca deoarece sunteti incadrat/a in grad de handicap grav ( cu asistent personal) si nu sunteti apt/a pt munca (altfel de ce ati mai avea nevoie de asistent personal ?) . Daca dvs. nu va puteti ingriji singur/a cum puteti presta activitati remunerate ??? Va dati singur/a cu stangu-n dreptul ...
ma pot angaja fara a arata (dovedii) ca sunt o persoana cu handicap grav, gravitatea mea este numai 10%

care sunt solutile de a ma angaja ?

astept niste lamuriri

Alte discuții în legătură

O persoana incadrata in grad de handicap grav cu asistent personal poate sa lucreze? anda700 anda700 O persoana cu gradul de handicap I, ( grav),cu asistent personal are dreptul de a munci ? Se stie ca sunt persoane cu handicap grav care au dreptul la ... (vezi toată discuția)
Drept de munca in caz de indemnizatie handicap grav? Adriana2020 Adriana2020 Buna ziua, In urma unei evaluari a comisei de Handicap tatal meu a primit gradul Grav, cu insotitor/aistent personal insa a optat ptr. suma de banii si nu ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav, doresc semnare contract de munca. rcristea67 rcristea67 Buna ziua, Sunt o persoana cu handicap grav, am o pensie de invaliditate, indemnizatie de insotitor si mai primesc si indemnizatea de incadrare in grad de ... (vezi toată discuția)