avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drept de munca in caz de indemnizatie handicap grav?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drept de munca in caz de indemnizatie handicap grav?

Buna ziua,

In urma unei evaluari a comisei de Handicap tatal meu a primit gradul Grav, cu insotitor/aistent personal insa a optat ptr. suma de banii si nu ptentru insotitorul persoana.
El este angajat cu norma intreaga la o institutie a statului - intrebarea mea este o data cu incadrarea in grad de handicap si cu indemnizatia aferenta (atat cea ptr el cat si ptr asistent )el isi pierde dreptul de munca?am citit mai multe aricole si legi de specialiate insa neffind in domeniu nu imi este clar? Va rog frumos daca este cineva ce a mai avut spete asemanatore il rog sa ma ajute cu un raspuns.
Specific ca tatal meu are 56 de ani si nu doreste sa iasa la pensie pe motive de boala(nu din considerente materiale ci ocupationale)

va multumesc

Adriana
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
Adriana2020, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriana2020 , utilizator 13:39, 1 Septembrie 2014
1. Daca nu este incadrat in grad de invaliditate si nu benficiaza de pensie de invaliditate gr. I sau gr.II atunci poate sa lucreze intr-un loc de munca unde starea sa de sanatate ii permite (avizul de apt medical va fi dat de medicul de medicina muncii care deserveste pe angajator).

2. Poate cumula salariul cu indemnizatia de handicap.
Va multumesc frumos pentru promptitudine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionara cu pensie de invaliditate gr.ii, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca + pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire are dreptul la indemnizatie de handicap? piroska48 piroska48 avand pensie de invaliditate gr.II, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca+pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire, cu deficienta ... (vezi toată discuția)
Angajare nevazator ionutzul ionutzul Persoana cu handicap gradul accentuat ca nevazator poate lucra? (vezi toată discuția)
Buna ziua! pensia de invaliditate gr. iii cu drept de munca, ... cernatlarisa cernatlarisa Buna Ziua! Pensia de invaliditate gr. III cu drept de munca, inseamna drept de munca sau si obligativitate de a munci? Cuantumul pensiei de invaliditate este ... (vezi toată discuția)