avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... O persoana incadrata in grad de handicap grav cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

O persoana incadrata in grad de handicap grav cu asistent personal poate sa lucreze?

O persoana cu gradul de handicap I, ( grav),cu asistent personal are dreptul de a munci ?
Se stie ca sunt persoane cu handicap grav care au dreptul la asistent personal. Cum se poate desfasura munca daca acestea, teoretic, sunt insotite ???

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:01, 4 Septembrie 2012
Buna ziua !
In principiu , raspunsul este NU , insa numai medicul de medicina muncii va poate spune exact , depinde de afectiuni si de locul de munca vizat .
Medicul specialist ,in cazul persoanelor cu afectiuni cu incadrare in grad de handicap detine obligatia sa verifice responsabil starea de sanatate,documentele medicale doveditoare conditionat de care poate sau nu sa emita certificat medical cu precizarea "apt de munca"
Exista si posibilitatea lucrului la domiciliu (depinde de natura locului de munca si de continutul fisei postului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoane handicap grav levente88 levente88 Buna Am o nelamurire sunt o persoana handicap grav cu asistent personal. Intrebarea mea este: daca ma pot angaja la o firma astept parerile ... (vezi toată discuția)
Functionar public cu certificat de handicap Iulia Stroea Iulia Stroea In situatia in care un functionar public, depune un certificat care atesta gradul II de handicap, handicap accentuat, fara dizabilitati fizice, angajatorul ... (vezi toată discuția)
Virus hepatic b si locul de munca sorinelo sorinelo sotia are virus hepatic b care nu este activ si nu este incadrata la nici o boala si nu face tratament in acest sens, viremia este in parametri normali, la ... (vezi toată discuția)