avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Care poate sa ma ajute?

Suntem 4 coproprietari a unei case, astfel:
- cota de 5/8 sotia impreuna cu mine (subsemnatul), bun comun cumparare;
-cota de 1/8 subsemnatul, cu titlu de mostenire;
- cota de 1/8 fratele, cu titlu de mostenire;
- cota de 1/8 nepoata (dupa frate precededat), cu titlu de mostenire.

Se poate face iesirea din indiviziune doar fata de unul dintre coindivizari?... sau trebuie facuta iesirea din indiviziune fata de toti ? Daca intre subsemnatul, sotia mea si unul dintre coindivizari exista o intelegere cu privire la folosinta acestui imobil, putem impreuna (ca reclamanti) sa solicitam iesirea din indiviziune fata de celalalt?
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2007
marian1973, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 22:56, 18 Noiembrie 2007
este posibil ca 3 coproprietari sa ramaneti in indiviziune, iar pe cel de-al patrulea sa-l despagubiti.
Pentru a putea reprezenta interesele unui coindivizar trebuie sa aveti mandat special de reprezentare de la acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune PP PP Buna, Am cateva intrebari referitoare la o actiune de iesire din indiviziune rezultata in urma unei succesiuni dupa bunica mea in urma careia mama mea a ... (vezi toată discuția)