avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Fondul national unic de asigurari de sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Fondul national unic de asigurari de sanatate

Sunt pensionar din 1964 si P.F.A din septembrie 2008.
Doresc sa stiu daca dela data de 3 sept. 2008 ,trebuie sa platesc contributiila F,N.U.A.S.S,in functie de venitul net realizat in calitate de p.f.a. desi platesc lunar aceasta contributie din pensie.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 18:17, 4 Septembrie 2010
Cred ca trebuie sa platiti sanatatea 99 ron trimestrial.
Legea nr. 95/2006, art. 257 (2) prevede:
,,Contributia se stabileste sub forma unei cote de 5,5%care se aplica asupra
b) veniturilor impozabile realizate de persoane care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit; daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia, aceasta nu poate fi mai mica decat cea calculata la un salariu de baza minim brut pe tara, lunar,,
Iar, la alin. 3 din acelasi articol prevede ca in cazul persoanelor care realizează în acelaşi timp venituri de natura salariala, pensii si din activitati independente, contribuţia se calculează asupra tuturor acestor venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie cass iulius dogan iulius dogan Buna ziua, Sunt un PFA inregistrat in iunie 2009 si am platit 5.5% CASS + 0.85% CM din venitul estimat pentru 2009. Pe langa venitul realizat pe PFA mai am ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate - salariat si pfa dacibeze dacibeze Plata asigurarilor de sanatate in cazul in care esti salariat si ai si un P.F.A. este obligatorie? (vezi toată discuția)
Contributia la asigurarile de sanatate rndvc_angela rndvc_angela Va rog tare mult sa ma ajutati! In cazul unui pensionar care are si un contract de agent de asigurari este OBLIGATORIEcontributia de 5,5 % din venituri la ... (vezi toată discuția)