avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita

in urma divortului care s-a pronuntat acum un an , hotarare definitiva si irevocabila, investita cu titlu executoriu, s-a stabilit de catre instanta un program de vizita pe care fosta sotie nu-l respecta, de fiecare data lipseste in mod intentionat de acasa cu fata(6 ani) si nu pot lua copilul conform programului. am depus pana acum doua plangeri la politie care nu s-au finalizat in nici un chip. am apelat la un executor care a cerut o suma pentru onorariu. intreb: va trebui de fiecare data cand merg cu executorul sa platesc o suma ca aia!? si mai intreb ce se mai poate face in sensul in care sa pot beneficia si eu de programul de vizita? de ce s- mai dat o hotarare definitiva si irevocabila de o instanta daca aceasta nu se respecta?

Cel mai recent răspuns: rockeru777 , utilizator 13:50, 18 Septembrie 2010
faceti-i plangere penala, pt nerespectarea hotararilor judecatoresti.
Interesati-va la politie care este stadiul cercetarilor in plangerile depuse....
Si daca sunteti nemultumit de rezultat, depuneti o plangere penala la parchet privind savarsirea infractiunii prevazute de art. 307 cod penal.
este bine ca atunci cand mergeti sa vedeti copilul la programul de vizita sa aveti si martori cu d-voastra cu care sa dovediti ca nu era acasa si puteti sa chemati si politia la fata locului si bineinteles sa faceti o plangere penala scrisa la Parchet privind savarsirea infractiunii prevazute de art. 307 alin 2 cod penal.
sa-i faceti plangere penala pt nerespectarea hotararilor judecatoresti.dar sa puteti proba cu martori ca nu era acasa cu copilul cand v-ati dus sa vizitati minorul.
Pentru a fi intrunite elementele constitutive ale infractiunii prev de art.307 al.2 c.pen.este necesar ca mama minorului sa va impiedice in mod repetat sa aveti legaturi personale cu minorul, deci atentie la probele cu care va dovediti plangerea.;)

Alte discuții în legătură

Nu sunt lasat sa vad minorii dupa programul stabilit de instanta ciciilo ciciilo Buna ziua. La divort fosta mea sotie a fost deacord cu programul de vizita stabilit de instanta. Eu m-am recasatorit intre timp si acum si-a schimbat opinia si ... (vezi toată discuția)
Dreptul parintelui la vizitarea copilului Andrea Nagy Andrea Nagy Sunt divortat iar fetita a ramas sub tutela mamei.In hartiile de la tribunal ea,fosta sotie, si-a declarat adresa din buletin care e la 30 de km de oras(o ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei sentinte a.abi24 a.abi24 cui trebuie sa ma adresez ? fosta sotie nu respecta programul de vizita a copiilor stabilit prin sentinta, nu ma lasa sa iau legatura cu iei ? (vezi toată discuția)