avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu sunt lasat sa vad minorii dupa programul stabilit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu sunt lasat sa vad minorii dupa programul stabilit de instanta

Buna ziua. La divort fosta mea sotie a fost deacord cu programul de vizita stabilit de instanta. Eu m-am recasatorit intre timp si acum si-a schimbat opinia si nu ma mai lasa sa imi iau copii conform hotararii judecatoresti. Ce pot face ca sa fie respectata aceasta hotarare? multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:22, 11 Noiembrie 2010
Faceti o sesizare catre sectia de politie de care apartine teritorial mama copilului, si luati legatura cu un politist de proximitate.
Ar mai fi si varianta executorului judecatoresc, dar este mai costisitoare si mai zgomotoasa.
Prin faptul ca nu se conformeaza intru totul celor dispuse de instanta , in mod repetat, comite infractiunea de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorilor art. 307 al.2 C. Penal. Sesizati organele de urmarire penala.
Formulati plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art.307 al.2 c.pen.
Plangerea se depune la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau direct la politie.
Pentru dovedirea plangerii aveti nevoie de 2 martori cu care sa probati ca mama minorului v-a impiedicat in mod repetat sa va exercitati dreptul potrivit hotararii judecatoresti prin care s-a stabilit programul de vizitare al minorilor.
Consultati avocat.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
In caz ca , in mod repetat , aceasta va ingradeste dreptul de a pastra legaturi personale cu minorul , fosta sotie savarseste infractiunea de nerespectarea a masurilor privind incredintarea copilului minor .
( art . 307 din Codul penal ).

Totodata, avand in conduita mamei, va puteti adresa instantei de judecata in vederea modificarii programului de vizita deja stabilit , intrucat nu corespunde interesului superior al copilului .

Acesta trebuie sa beneficieze de prezenta ambilor parinti , insa intr-un mediu netraumatizant , in care sa se simta confortabil.
In caz ca vor exista, in permanenta , disensiuni intre fostii soti, acesta va retine niste relatii interumane negradate, iar acest comportament va genera confuzie, teama , nesiguranta.
Daca sotia va manifesta intelegere in privinta dorintelor dumneavoastra, poate fi incheiata o tranzactie, care va fi consfintita in hotararea judecatoreasca.
E important sa faceti o schimbare , prin care sa va sustineti copilul .

Succes.
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Mergeti insotit de avocat si executor.Ea va fi obligata la plata acetor cheltuieli.
Daca vor fi probleme de abia atunci sesizati politia.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unei sentinte a.abi24 a.abi24 cui trebuie sa ma adresez ? fosta sotie nu respecta programul de vizita a copiilor stabilit prin sentinta, nu ma lasa sa iau legatura cu iei ? (vezi toată discuția)
Nerespectare hotatare judecatoresca adriananiculescu adriananiculescu Acum 2 ani m-am despartit de sotia mea si am hotarat de comun acord si programul de vizitare a copilului. Am stabilit ca alternativ sa-si petreaca vacantele de ... (vezi toată discuția)
Program vizita rockeru777 rockeru777 in urma divortului care s-a pronuntat acum un an , hotarare definitiva si irevocabila, investita cu titlu executoriu, s-a stabilit de catre instanta un program ... (vezi toată discuția)