avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectare hotatare judecatoresca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectare hotatare judecatoresca

Acum 2 ani m-am despartit de sotia mea si am hotarat de comun acord si programul de vizitare a copilului. Am stabilit ca alternativ sa-si petreaca vacantele de sarbatori (iarna si Pasti) cand la mine cand la sotie.Acest lucru nu s-a intamplar niciodata caci fosta sotie refuza sa respecte ce a semnat si apare si in hotararea judecatoreasca. In acest an bineinteles ca refuza iar . Ce pot face ?
faceti o plangere la politie pentru nerespectarea hotarari judeatoresti.
@adriananiculescu
Sunt 2 variante:
-plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art.307 al. al. 2 c.pen.-nerespectarea masurilor privind incredintarea, plangere care se depune la politie sau la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond si care se probeaza cu inscrisuri si martori ( aici vorbim de o impiedicare repetata de a avea legaturi personale cu minorul conform programului de vizita stabilit pe cale judecatoreasca),
-punerea in executare a hotararii prin care a fost stabilit programul de vizita , sens in care este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc mult pentru raspunsul competent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de vizitare a minorului incalcat alfredp alfredp Ce se intampla in cazul in care mama refuza sa incredinteze minorul pentru week end tatalui ( termen stbilit prin hotarare judecatoreasca ) ? (vezi toată discuția)
Divort cu copii nagyjudith nagyjudith Dupa sentinta de divort minorii sunt incredintati mamei, cu drept de vizita acordat tatalui la fiecare a 2/a saptamana. Ce poate face tatal daca mama refuza ... (vezi toată discuția)
Program de vizita mmary mmary Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot sa fac daca tatal nu respecta programul de vizita, o tine intentionat mai mult, mentionez ca minora are 3 ani?As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)