avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... termen de vizitare a minorului incalcat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

termen de vizitare a minorului incalcat

Ce se intampla in cazul in care mama refuza sa incredinteze minorul pentru week end tatalui ( termen stbilit prin hotarare judecatoreasca ) ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:02, 3 Decembrie 2010
tatal copilului poate face o plangere penala pt nerespectarea hotararii judecatoresti
Tatal poate formula plangere pentru infractiunea prev de art.307 al.2 c.pen.-nerespectarea masurilor privind incredintarea minorilor.
Pentru a exista aceasta infractiune este necesar sa existe din partea mamei, o "impiedicare repetata "a tatalui de a-si putea exercita dreptul de vizita stabilit prin hotarare judecatoreasca.
Plangerea trebuie dovedita cu martori si inscrisuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu sunt lasat sa vad minorii dupa programul stabilit de instanta ciciilo ciciilo Buna ziua. La divort fosta mea sotie a fost deacord cu programul de vizita stabilit de instanta. Eu m-am recasatorit intre timp si acum si-a schimbat opinia si ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii nagyjudith nagyjudith Dupa sentinta de divort minorii sunt incredintati mamei, cu drept de vizita acordat tatalui la fiecare a 2/a saptamana. Ce poate face tatal daca mama refuza ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotatare judecatoresca adriananiculescu adriananiculescu Acum 2 ani m-am despartit de sotia mea si am hotarat de comun acord si programul de vizitare a copilului. Am stabilit ca alternativ sa-si petreaca vacantele de ... (vezi toată discuția)