in urma divortului care s-a pronuntat acum un an , hotarare definitiva si irevocabila, investita cu titlu executoriu, s-a stabilit de catre instanta un program de vizita pe care fosta sotie nu-l respecta, de fiecare data lipseste in mod intentionat de acasa cu fata(6 ani) si nu pot lua copilul conform programului. am depus pana acum doua plangeri la politie care nu s-au finalizat in nici un chip. am apelat la un executor care a cerut o suma pentru onorariu. intreb: va trebui de fiecare data cand merg cu executorul sa platesc o suma ca aia!? si mai intreb ce se mai poate face in sensul in care sa pot beneficia si eu de programul de vizita? de ce s- mai dat o hotarare definitiva si irevocabila de o instanta daca aceasta nu se respecta?
va multumesc! de fiecare data cand m-am prezentat la domiciliul fostei sotiii, am fost insotit de 2-3 martori care i-am mentionat si pe ei in plangerile mele facute la postul de politie local, insa, au trecut deja 2-3 saptamani de atunci si nu am primit nici un raspuns din partea politiei locale. va intreb astfel: daca aceste plangeri nu se finalizeaza intr un interval de timp, pot sa depun o plangere penala direct la parchet impotriva fostei sotiii pentru nerespecatrea hotararii judecatoresti!? pentru ca la politia locala am facut deja doua plangeri fara nici un rezultat.
Multumesc pt raspunsuri.Insist in continuare pe aceeasi tema si revin cu alte intrebari.
1.Faptul ca mi-a fost refuzat dreptul de a-mi vedea copilul pt al-3-lea termen consecutiv poate fi considerat "in mod repetat"?
2.Care este rolul unui executor judecatoresc in tot acest demers?Am contactat deja un executor si astept investirea lui de catre instanta.Poate accelera intr-un fel sau altul rezolvarea problemei?
3.Am depus plangere la politia locala,in com. in care locuieste acum fosta sotie.Poate fi o problema faptul ca fosta sotie are alta adresa in buletin decat cea din comuna respectiva?Partajul nu s-a incheiat iar ea a plecat din fostul domiciliu dupa divort si locuieste cu copilul la parinti de cca 6 luni neschimbandu-si buletinul.
4.Exista un termen la care politia,ca organ de cercetare penala,trebuie sa definitiveze ancheta cu privire la faptele petrecute?Voi primi vreun raspuns de la politie sau dosarul va fi inaintat parchetului?
5.Pot depune o plangere prealabila si la parchet avand in vedere faptul ca politia tergiverseaza inceperea anchetei?
Va multumesc pt rabdarea cu care imi cititi intrebarile si promptitudinea cu care imi dati raspunsurile.