avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... organigrama depusa in instanta trebuie vizata de itm?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

organigrama depusa in instanta trebuie vizata de itm?

Am fost jurista 6 ani la o soc. ,in ultimele 2 luni am fost in concediul de crestere copil,in prima zi venita la soc. am avut concediul medical ,dar am primat preaviz chiar cu prima zi dupa concediul crestere copil,mai am un termen ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:23, 5 Septembrie 2010
sa contestati decizia in instanta. e ilegala.
poate fii nelegala.
precizati daca este motivata, cuprinde preaviz...
Sa fiu sincera nu inteleg legatura dintre "Subiect: organigrama depusa in instanta trebuie vizata de itm? " si intrebarea pe care o postati.
In legatura cu tema : organigrama unei societati trebuie sa fie semnata si stampilata de societate nu de catre ITM, societatea fiind cea care intocmeste organigrama si nu este necesara avizarea ei de catre ITM.
In legatura cu intrebarea pusa: este legala emiterea unui preaviz cu data la care reveniti din concediu de crestere copil, existenta concediului medical doar suspenda curgerea preavizului, acesta va curge de la data incetarii lui.
Orasel-Codreanu Raluca a scris:

Am fost jurista 6 ani la o soc. ,in ultimele 2 luni am fost in concediul de crestere copil,in prima zi venita la soc. am avut concediul medical ,dar am primat preaviz chiar cu prima zi dupa concediul crestere copil,mai am un termen ce sa fac?


1. Organigrama nu trebuie vizata de catre ITM.
2. Daca considerati ca decizia de concediere este nelegala , atunci aveti posibiltatea s-o atacati in termen de 30 de zile de la data comunicarii. Contestatia se depune la Tribunalul judetean in a carui raza aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.
3. Condiţiile impuse de art. 65 din Codul muncii sunt desfiinţarea locului de muncă şi existenţa unei cauze efective, reale şi serioase.
Pentru a fi efectivă desfiinţarea locului de muncă, este necesară înlăturarea acestuia din structura angajatorului, deci să nu se mai regăsească în organigrama sau în statul de funcţii al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere car-men car-men Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: Un salariat este concediat deoarece firma nu prea mai are de lucru iar el este unul dintre cei mai slabi. I se face ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua Daca angajatorul desfiinteaza un post si ii ofera angajatului un alt post cu aceleasi atributii, dar cu alta titulatura si cu salariul diminuat, se ... (vezi toată discuția)
Concedieri in cazul firmelor aflate in reorganizare judiciara spirelm spirelm Va supun atentiei urmatoarele: 1) O societate comerciala se afla in reorganizare judiciara, deci ii sunt aplicabile dispozitiile art. 60 alin 2 din Legea ... (vezi toată discuția)