avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme cu service-ul si asiguratorul.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme cu service-ul si asiguratorul.


Luna trecuta m-a lovit un nene cu o dacie cand nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers lovindu-ma in aripa dr fata si proiectandu-ma in parapetul de protectie dintre benzi, am fost cu el la politie si la asigurator sa-i faca poze la masina dupa care a urmat deschiderea dosarului de dauna uinde s-a constat ca trebuie schimbate ambele aripi fata,farurile si bara fata, iar usa care a fost atinsa usor (o zgarietura de 50 cm lungime si 2 latime) urma a fi reparata deoarece prezenta urme de chit.
Dupa vre-o 3 saptamani de stat in service ma cheama sa iau masina care era facuta doar ca sa scape de ea-toate lufturile erau varza(un colt de la capota era in afara cu 5mm, aripa nu era aliniata cu bara,farurile stateau lipite de bara fara iar deasupra lor iti intra degetul, etc) iar usa avea onduleuri in partea de jos care dupa vopsirea prospata se vedeau foarte rau. Am refuzat masina dupa ce le-am explicat la vre-o 5 angajati de acolo ca e stramba, bineinteles ca nici unul nu o vedea pana am propus aducerea unui expert neutru. In cele din urma au acceptat s-o repare din nou "dar din cauza ca am vrut eu" si "daca nu imi convine cum iese trebuie sa cer alta usa de la asigurari ca ei nu mai muncesc inca odata".
Dupa trei zile ma suna sa vad masina care avea lufturile cat-de-cat ok in afara de faruri care era unu mai sus si altul mai jos dar usa arata mai rau ca prima data se vedea ca a fost pus chit dar tot ondulata era iar vopseaua de sub lac avea alta textura, aproape ca se branzise... Am refuzat-o din nou si a ramas ca service-ul sa trimita mail la asigurator sa ceara alta usa pe motiv ca nu sunt multumit eu...
A trecut si weekendul iar luni ma suna serviceul sa-mi spuna ca nu mi-a aprobat usa si sa ma duc sa vb cu asiguratorul. Am reusit sa gasesc inspectorul de daune la tel si mi-a confirmat ca a vazut masina si ca e facuta bine ca nu are dece sa-mi aprobe usa noua plus ca e stramba unde nu a fost lovia(banuiesc ca a fost deformat cadrul usii iar tabla nu mai sta intinsa).
Deja am intrat in impas si nu stiu ce sa mai fac.
Precizez ca masina este un audi tt din 2001@ 120k km, avea ceva chit pe usa dintr-o reparatie anterioara dar nu avea niciun defect optic ca altfel n-o mai cumparam.
Ce trebuie acum sa fac? ca usa nu cred ca pot baga pe deviz fara aprobarea inspectorului de dauna.
Luni ma duc sa vorbesc personal cu asiguratorul dar nu stiu ce sa-i argumentez pt a repara din nou usa sau a-mi aproba una noua.
Un lucru stiu sigur: masina n-o iau pana nu o face cum a fost inainte de accident, chiar daca mai stau inca o luna fara masina.
Pls help !
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:01, 8 Septembrie 2010
Inteleg ca numai meseriasi nu erau cei ce v-au "reparat" autoturismul. Foarte bine ati procedati ca nu ati ridicat autoturismul intrucat nu era bine reparata. Faceti o sesizare la OPC.
Pot face oare reclamatie la OPC fara sa am factura?
Factura si devizul este inca la service si urmeaza a fi trimisa la asigurator pt aprobare,eu daca semnez hartiile din service scot din joc asiguratorul care o sa dea drumu la bani catre service si pierd sansa de a mi se da o usa noua in cazul in care cea veche nu se poate repara. Nu stiu deloc cum sa abordez problema.
Asa cum prezentati problema singura solutie ar fi o sasizare a OPC, care se va ocupa de calitatea reparatiilor. Dar problema de fond este daca ati reparat masina la un service recomandat de asigurator sau la unul ales de dv.? In cazul in care ser ce-ul a fost impus de asigurator , acesta va trebui sa-si asume raspunderea in solidar cu reparatorul si va putea fi actionat in instanta pt. a plati pe langa despagubire si penalizari de intarziere. Altminteri va trebui sa va judecati doar cu cei din service.
Este vb reprezentanta KIA si au contract cu Astra. Cei de la Astra avand birou de daune la ei in cladire am ales sa lucrez cu acest service pt a preintampina diversele probleme care pot aparea.
Va multumesc pt sfaturile de pana acum.
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
icxu, utilizator
In cazul acesta va trebui sa-i actionati in instanta si pe cei de la asigurari. Dar e bine ca incepeti cu reclamatia la OPC impotriva reparatorului.

Alte discuții în legătură

Abuz astra lary_alexandra2 lary_alexandra2 In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia ... (vezi toată discuția)
Ce benefici am de la rca? Nevzat95 Nevzat95 Salutare, in urma cu o luna de zile am avut un accident auto la care sa constatat ca nu sunt vinovat am deschis dosarul de daune absolut tot si anexa 2 dusa de ... (vezi toată discuția)
Dauna auto cu probleme marius____ marius____ In data de 10.01.11 in jurul orei 13:00 am fost lovit de un cetatean in timp ce ma deplasam pe o strada din Bucuresti cu cate o banda pe sens. el era parcat ... (vezi toată discuția)