În cadrul unui proces civil Tribunalul emite o hotărâre favorabilă pârâţilor, Curtea de Apel la fel, Înalta Curte trimite cauza spre rejudecare la Curtea de Apel unde se dă aceiaşi sentinţă ca prima dată. Ajunsă din nou cauza la ICCJ, aceasta pronunţă o hotărâre definitivă şi irevocabilă total contrară celorlalte.dând câştig de cauză reclamantului fără ca în dosar să apară elemente noi. În ce condiţii este posibil aşaceva şi ce se mai poate face având în vedere că au fost epuizate toate căile de atac ale pârâţilor care, însă, au intrat în posesia unui element nou în defavoarea reclamantului. Vă mulţumesc.
generic vorbind, nu e nimic neobisnuit ca doua instante sa dea o solutie, iar a treia, o alta solutie.
singura cale pe care o mai aveti la dispozitie este CEDO, daca, desigur, va incadrati in conditiile impuse de aceasta instanta si de conventia europeana, pt admisibilitatea cererii dv.
consultati un avocat cu experienta in acest domeniu...
Se poate face o revizuire in baza art.322 pct.5 C.proc.civ., si anume : daca, dupa darea hotararii, s-au descoperit inscrisuri doveditoare, retinute de partea potrivnica sau care nu au putut fi infatisate dintr-o imprejurare mai presus de vointa partilor , ori daca s-a desfiintat sau s-a modificat hotararea unei instante pe care s-a intemeiat hotararea a carei revizuire se cere.
Ultima hotarare care este cea care ramane irevocabila, respectiv
ultima hotarare data de Inalta Curte de Casatie si Jutitie.
Aveti la indemana revizuirea sau contestatia in anulare
daca va incadrati in vreunul din motivele prevazute de
C.pr.civ.
din pacate nu se mai pot comenta hotararile Inaltei Curti de Casatie si Justitie. din ce ati relatat inclin sa cred ca au dat hotararea corecta si legala.