avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces civil

În cadrul unui proces civil Tribunalul emite o hotărâre favorabilă pârâţilor, Curtea de Apel la fel, Înalta Curte trimite cauza spre rejudecare la Curtea de Apel unde se dă aceiaşi sentinţă ca prima dată. Ajunsă din nou cauza la ICCJ, aceasta pronunţă o hotărâre definitivă şi irevocabilă total contrară celorlalte.dând câştig de cauză reclamantului fără ca în dosar să apară elemente noi. În ce condiţii este posibil aşaceva şi ce se mai poate face având în vedere că au fost epuizate toate căile de atac ale pârâţilor care, însă, au intrat în posesia unui element nou în defavoarea reclamantului. Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:10, 5 Septembrie 2010
generic vorbind, nu e nimic neobisnuit ca doua instante sa dea o solutie, iar a treia, o alta solutie.
singura cale pe care o mai aveti la dispozitie este CEDO, daca, desigur, va incadrati in conditiile impuse de aceasta instanta si de conventia europeana, pt admisibilitatea cererii dv.
consultati un avocat cu experienta in acest domeniu...
Se poate face o revizuire in baza art.322 pct.5 C.proc.civ., si anume : daca, dupa darea hotararii, s-au descoperit inscrisuri doveditoare, retinute de partea potrivnica sau care nu au putut fi infatisate dintr-o imprejurare mai presus de vointa partilor , ori daca s-a desfiintat sau s-a modificat hotararea unei instante pe care s-a intemeiat hotararea a carei revizuire se cere.

Despre ce element nou face referire?
Ultima hotarare care este cea care ramane irevocabila, respectiv
ultima hotarare data de Inalta Curte de Casatie si Jutitie.
Aveti la indemana revizuirea sau contestatia in anulare
daca va incadrati in vreunul din motivele prevazute de
C.pr.civ.
din pacate nu se mai pot comenta hotararile Inaltei Curti de Casatie si Justitie. din ce ati relatat inclin sa cred ca au dat hotararea corecta si legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire ipop ipop Buna, Hotararea IREVOCABILA poate fi revizuita? Care este limita de timp in care aceasta poate opera? (vezi toată discuția)
Revizuirea hotararii Liliana Tanase Liliana Tanase Am castigat un proces la tribunal. La curtea de apel am pierdut. La ce instanta trebuie sa adresez cererea de revizuire a hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)
Revizuire admisibila magdalenapaun magdalenapaun este admisibila o cerere de revizuire a unei decizii prin care s-a solutionat recursul? situatia este urmatoarea: - chiriasii unui imobil cumpara acest ... (vezi toată discuția)