avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cum pot afla daca cineva ia pensie de handicap?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cum pot afla daca cineva ia pensie de handicap?

buna ziua.
cum pot afla daca cineva ia pensie de handicap?
casa de pensii imi poate da o adeverinta, ceva, daca fac o solicitare scrisa la ei, invocand Legea nr. 544/ 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public?
Cel mai recent răspuns: stefi_gv , utilizator 19:36, 5 Septembrie 2010
Nu exista pensia de hadicap, exista pensia de invaliditate si indemnizatia pentru incadrare in grad de hanicap.

Nu puteti invoca Legea nr. 544/2001 pentru a afla informatii despre un beneficiar de pensie. Aceste informatii au caracter confidential, nu sunt de interes public.

ART. 191 - Legea nr. 19/2000
Baza de date privind asiguraţii sistemului public este proprietatea CNPAS şi are caracter confidenţial.

am inteles
daca fac solicitarea prin judecatorie, am sanse sa mi-o accepte judecatorul?
am o hotarare judecatoreasca prin care am dreptul sa imi vad copilul la domiciliu, cum a cerut fosta sotie. aceasta nu o respecta si tine copilul la mama ei, iar eu nu il pot vede. am depus actele prin care solicit schimbarea programului de vizita si m-ar fi ajutat sa am o dovada ca mama ei are handicap.desi stiu acest lucru nu il pot demonstra cu acte.
pentru acest lucru intrebam.
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
stefi_gv, utilizator
Daca fosta soacra este incadrata in grad de handicap, nu aveti de ce sa va adresati casei de pensii. Incadrarea in grad de handicap se face de catre comisiile de evaluare din cadrul Directiilor de Asistenta Sociala si Protectia Copilului judetene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti.
Adresati-va intai cu o cerere acestei directii.
daca fac o solicitare la comisia de evaluare, imi poate confirma ca este incadrata cu grad de handicap?
mentionez ca fosta mea soacra este iesita la pensie pe caz de boala
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
stefi_gv, utilizator
1. Pensia de invaliditate este una si indemnizatia pentru persoana cu handicap este alta. Nu au legatura intre ele.
2. Procedati cum v-a recomandat colega mea, dna Gabriela Pintea.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate mihailaion mihailaion Am 42 ani si o vechime in munca de cca 23 ani.Sufar de o boala numita polichistoza renala, dobandita ereditar.Din acest motiv au aparut si alte complicatii ... (vezi toată discuția)
Legea privind iesirea la pensie la limita de virsta a persoanelor cu handicap vyorel61 vyorel61 Eu am virsta de 53 an cu o vechime in cimpu muncii de 20 ani sisunt iesit la pensie de handicap gradul 2 de 8 ani.Ma pot incadra sa ies la pensie de limita de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru persoane incadrate in grad de handicap dritaS dritaS Buna ziua, Ieri am stat de vorba cu cineva a carei fice este incadrata cu handicap grad I (schizofrenie) si mi-a spus ca de curand i-a intocmit dosar pentru ... (vezi toată discuția)