avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cum pot afla daca cineva ia pensie de handicap?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cum pot afla daca cineva ia pensie de handicap?

buna ziua.
cum pot afla daca cineva ia pensie de handicap?
casa de pensii imi poate da o adeverinta, ceva, daca fac o solicitare scrisa la ei, invocand Legea nr. 544/ 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public?
Cel mai recent răspuns: stefi_gv , utilizator 19:36, 5 Septembrie 2010
Incadrarea in grad de handicap si acordarea pensiei de invaliditate sunt doua lucruri complet distincte, reglementate prin Legea nr. 448/2006 si respectiv Legea nr. 19/2000, si de competenta unor institutii diferite.

In legatura cu pensia nu puteti obtine informatii, in primul meu mesaj am scris prevederea legala. Mie nu mi-e clar, fosta soacra este sau nu incadrata in grad de handicap? Daca da, adresati-va directiei teritoriale competente.

O ultima informatie: o persoana poate fi, in acelasi timp, si beneficiar de pensie de invaliditate si incadrat in grad de handicap.
fosta mea soaca este iesita la pensie pe caz de boala, de plamani, dar peste pensia de boala mai ia si pensie sau indemnizatie de handicap, nu stiu pentru ce handicap.
fostul socru are certificat de alcoolic, la vadu lat.
nu aveam nimic cu ei, dar, de anul trecut, cu hotararea in mana eu ma rog de ei si de fosta sotie sa vad copilul, iar acum, mutandu-l definitiv la ei nu mai am nici o sansa.
pe mine asta m-ar ajuta la proces, o adresa din care sa reiasa ca ea are handicap si nu stiu de unde o pot abtine
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
stefi_gv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate mihailaion mihailaion Am 42 ani si o vechime in munca de cca 23 ani.Sufar de o boala numita polichistoza renala, dobandita ereditar.Din acest motiv au aparut si alte complicatii ... (vezi toată discuția)
Legea privind iesirea la pensie la limita de virsta a persoanelor cu handicap vyorel61 vyorel61 Eu am virsta de 53 an cu o vechime in cimpu muncii de 20 ani sisunt iesit la pensie de handicap gradul 2 de 8 ani.Ma pot incadra sa ies la pensie de limita de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru persoane incadrate in grad de handicap dritaS dritaS Buna ziua, Ieri am stat de vorba cu cineva a carei fice este incadrata cu handicap grad I (schizofrenie) si mi-a spus ca de curand i-a intocmit dosar pentru ... (vezi toată discuția)