avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumparare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumparare firma

Buna ziua. Am si eu nevoie de cateva sfaturi, va rog.
Vreau sa cumpar si eu o firma.
Este un magazin de cartier, care "merge bine", al unui prieten care nu mai poate sa faca fata la un volum mare de munca. Magazinul il stiu de 2 ani si am mare incredere in prietenul meu. Va spun toate acestea sa ma intelegeti mai bine. Imi cere 10000 euro si-mi lasa tot ce a investit in acel magazin. Eu consider ca practic imi vinde afacerea lui fiind un magazin care l-a ridicat de la zero. Vreau sa lucrez tot pe firma lui deoarece are toate autorizatiile la zi si nu mai e nevoie de alt timp pierdut, si bani, sa infiintez una noua. Practic daca imi vinde afacerea cu tot cu firma sa nu mai investesc alti bani, pe care nu-i mai am in infiintarea altei f irme.
Pe aceasta firma actiunile sunt impartite, 50% sotia lui, si 50% el. Exact la fel vreau sa fac si eu 50 % eu si 50% asociatul meu. Cum se procedeaza? Practic ca trebuie sa fac? Ce sfaturi imi dati? De ce trebuie sa ma feresc? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:20, 5 Septembrie 2010
in primul rand cereti efectuarea unui audit financiar.. veti vedea cu aceasta ocazie toate bubele firmei.. in al doilea rand, daca are datorii la finante, nu poate vinde firma sub nici o forma..in rest, toate bune
de acte si de restul se ocupa un notar si nu costa foarte mult insa trebuie sa aveti in vedere faptul ca dvs preluati firma atat cu pasivul cat si cu activul .
chiar daca va e prieten eu zic sa faceti verificari in ceea ce priveste imprumuturi pe firma sau alte datorii neachitate.
eu am avut surpriza sa ma trezesc cu un card de credit de 20000 ron de care doar contabila stia ca vechiul patron semnase ca primarul inclusiv la banca.
ochii mari.
Verificati, balanta, bilantul, adresati-va bancii cu care lucreaza, la alte banci unde se poate sa aiba vreun credit.
Va sfatuiesc ca suplimentar fata de postarile de mai sus sa specificati in hotararea AGA ca raspunderea pentru eventualele datorii ale societatii acumulate pana la cesiunea societatii cad in sarcina vechilor administratori. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene pentru tineri cretu1 cretu1 Buna ziua, Doresc sa ma consultati in vederea accesarii unui fond potrivit pentru infiintarea unei firme de prestare servicii si anume o gradinita privata in ... (vezi toată discuția)
Cedare/vindere credit imobiliar, posibilitate recuperare din banii investiti la inceput oanadragoi oanadragoi Buna ziua. Eu cu logodnicul meu am facut un credit \"Casa Mea\" printr un program BCR. Am dat avans la inceput 20000 euro iar creditul luat este de 27200 euro ... (vezi toată discuția)
Probleme administrative si financiare la firma molnarjoe molnarjoe incerc sa fiucat maiscurt posibil, dar activitatea firmeia inceput in 2005 asa ca nu este asa de simplu. incepand cu inceputul. In 2005 eu am avut oidee de ... (vezi toată discuția)