avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Angajat +PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Angajat +PFA

Sunt angajat in cadrul unei firme si in acelasi timp cu angajarea am deschis si un PFA cu norma de venit (2008). Conform ordonantei 58 acum sunt obligat sa platesc pentru PFA toate contributiile sociale.
Daca sunt si angajat avand la contributiile achitate trebuie sa platesc retroactiv contributia la sanatate?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:18, 6 Septembrie 2010
da, contributia la fondul de sanatate trebuia achitata si inainte de intrarea in vigoare a OUG 58
chiar daca eram si angajat in acelasi timp la o companie ?
... da#-o
multumesc pentru promptitudine........sa inteleg ca platesc de 2 ori contributii de sanatate pentru acceasi persoana .......si cand o sa am nevoie de analize sau medicul de familie o sa platesc din buzunar....#-o
Nu, nu platiti contributia la sanatate de 2 ori. Platiti contributia la sananate pentru fiecare din veniturile obtinute.
Contributia la sanatate se calculeaza in functie de venitul obtinut, fie ca e vorba de un singur job cu CIM sau/si venituri din agricultura, chirii, pensii, activitati independente, DDA, etc.
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Oug 82/2010 in mo 638/10 septenbrie 2010 Alexandru Suteu Alexandru Suteu S-a modificat OUG 58/2010 . F important a fost eliminata litera f) de la Art.7, pct.2.1. din CF (vezi toată discuția)
S-a modificat ordonanta??? iuliavelici iuliavelici Azi am auzit bine la stiri ca pfa-urile vor plati impozit 16% ca si pana acum si contributii la sanatate optional??AUD SI EU O LEGE CORECTA??=D> sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Profesiile liberale sunt obligate sa plateasca contributiile sociale? ramonia ramonia Buna ziua, Imi desfasor activitatea ca psiholog - profesie liberala reglementata prin legea 213/2004! Ma aflu intr-o situatie extrem de ambigua si anume: sunt ... (vezi toată discuția)