avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... P.F.A .(I.I). contributii asig.sociale ,somaj si ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

P.F.A .(I.I). contributii asig.sociale ,somaj si sanatate

sunt salariat bugetar ,unde am toate cotributiile platite la zi catre stat;pe langa serviciu mi-am facut un P.F.A.in 2005,ulterior schimbat in I.I..SUNT OBLIGAT SA MAI PLATESC INCA ODATA ASIGURARILE SOCIALE ,SOMAJ SI SANATATE? mi se pare ce-a mai mare hotie sa platesti un seviciu de doua ori si sa beneficiezi decit o singura data!
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 13:05, 6 Septembrie 2010
Nu exista asa ceva. In teorie poate, in practica niciodata. Si eu sunt liberalist convins, muncesti mananci, stai degeaba mori de foame, etc. Insa in nici o tara din lume oricat de dezvoltata ar fi nu se poate aplica un astfel de sistem. Nici macar la americani nu e liber 100%, si sistemul lor de sanatate are o componenta sociala.
Si oricum nu-i mai amintiti pe americani ca la ei fiscul si colectarea de taxe chiar functioneaza. Daca teoretic s-ar aplica instant legile din sua, ca in sua, si la noi, 20% ar fi cu dosare penale si chiar si mai mult.

@Popu, nu merge sa aplici "iti faci o asigurare de sanatate pentru o suma si platesti pentru suma respectiva asigurarea. Nu ai asigurare nu beneficiezi de nimic, problema ta..." din n motive. Insa cel mai determinant este ca intr-o sociatete sunt categorii diferite sociale. Nu toti sunt apti de munca si capabili de cotizatii la stat. ce faci cu elevii, copiii, pensionarii?
Am amintit si de copii / pensionari, lor li se pot aplica reduceri, asigurarile pot fi suportate de stat pentru cei ce au probleme sociale. Copiii au pina la 18 ani cel putin reprezentanti legali - parintii (excluzandu-i pe cei cu institutionalizati, fugiti de acasa, ce alte categorii or mai fi). Platesc parintii evident, nu or plati copiii doara.

Sistemul actual nu-i inghitit de cei ce castiga mai mult, e si normal platesti la cat castigi serviciile oferite la schimb sunt execrabile. Daca tot platesti 500 RON / luna la sanatate m-as astepta sa beneficiezi de un CT gratuit, nu sa te puna sa-l platesti, sa astepti 2-3 luni sa ajungi la rand (mori de x ori pina-ti vine randul)
Cu alte cuvinte iti faci CASCO pe propria persoana de 500 RON, primesti despagubiri de 10 RON in caz de dauna, trebuie sa vii cu bani de acasa sa te repari. Daca ar fi vorba de masina ai da asiguratorul in judecata, fiind vorba de tine insa nu poti da casa de sanatate in judecata ...

Oricum discutiile noastre sunt inutile, politrucii fac ce vor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P.f.a.-uri sunt obligate sa plateasca pensiile? lupearobertmihai lupearobertmihai As dori sa stiu daca eu ca PFA sunt obligat sa platesc la casa de pensii, pentru pensia de limita de varsta? (vezi toată discuția)
Pfa pensionar contributii Nicoletamaria Nicoletamaria Tatal meu este pensionar si are un PFA deschis, comert. Pana acum platea impozit 16% la diferenta dintre venituri si cheltuieli. Acum plateste si ... (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor - impact asupra pfa-urilor Popu Popu Dintre cei ce au studiat noua lege a pensiilor cine / ce a dedus din noua lege in ceea ce-i priveste pe cei ce realizeaza venituri din activitati ... (vezi toată discuția)