Persoana x a intocmit , semnat si legalizat la notar o procura atat pentru persoana x cat si o alta persoana y prin care impurtenicea o a 3a persoana z sa se ocupe de infiintarea unei firmei tip srl in numele persoanellor x si y. Persoana mandatata prin procura legalizata la notar a realizat toate demensutile necesare infiintarii firmei, inclusiv a semnat actul constitutiv al persoanelor x si y. Procura ce a stat la baza imputernicirii persoanei z este un fals in conditiile in care persoana x a semnat si in locul persoanei y pe procura.
Exista raspundere penala in acest caz?
Persoana x sustine la organele de cercetare ca nu are nici o raspundere penala pentru ca eu nu am semnat actul constitutiv al firmei. Mi se pare un non sens din moment ce eu n-am stiut de intocmirea procurii, n-am semnat-o si aceasta procura a stat la baza imputernicirii persoanei z sa se ocupe de infiintarea firmei, deci a si semnat actul si pt x si pt y.
Acest act constitutuv al societatii a fost modificat prin schimbarea sediului in 2008 si a fost intocmit de data asta la avocat, unde persoana x a semnat atat pt x cat si pt y. Exista raspundere penala si in acest caz?
A intocmit o Procura in numele a doua persoane denumite de mine in mesaj anterior x si y si a imputernicit o a treia persoana care sa reprezinte persoanele x si y pentru a infiinta societatea. Peroana "x" care a mers la notar public si a intocmit si legalizat procura a semnat atat pentru persoana x cat si pentru persoana y.
Procura a stat la baza continuarii falsurilor pe o perioada mai mare de 3 ani.
Este o fapta grava?
Este o situatie complexa, care poate sa fie instrumentata doar de o persoana de specialitate. Dupa cele relatate intr-adevar faptul ca s-a prevalat de o procura ilegala care a produs efecte juridice care prejudiciaza terte persoane are si iz penal, dar ma repet va sfatuiesc sa consultati un avocat.