avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiune de fals, raspunderea juridica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiune de fals, raspunderea juridica

A fost intocmita si autentificata la notar o Procura semnata in fals prin contrafacerea semnaturii mele prin care s-a imputernicit o terta persoana ce s-a ocupat de infiintarea unei firme de tip srl. Persoana care a fost imputernicita prin procura a infiintat firma si a semnat actul constitutiv al firmei. Societatea infiintata avand 2 administratori si 2 asociati persoana imputernicita a semnat pentru ambele persoane actul constitutiv.
Care este raspunderea juridica a persoanei care a semnat in fals Procura ce a stat la baza infiintarii societat
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 23:23, 3 Septembrie 2010
Persoana raspunde penal pentru infractiunea de fals.
Infractiunea de fals si uz de fals s-a desfasurat pe o perioada de aproximativ trei ani.
In 2006 faptuitorul a semnat prin contrafacerea semnaturii alaturi de procura autentificata la notar si declaratie- specimen de semnatura (pe care a depus-o la (ORC), Declaratie model tip 1 si model tip 2 pentru infiintarea firmei, cerere de reprezentare pe rolul Tribunalului pentru a autoriza infiintarea firmei, documente contabile, declaratii contabile pe propria raspundere depuse la AFP si ORC, deschidere cont bancar depunere de capital, deschidere cont bancar pe numele societatii.
In 2007 prin aceeasi metoda faptuitorul a intocmit, semnat in fals act aditional la contractul de munca pentru diminuarea salariului si a normei de lucru, documente contabile, declaratii contabile pe propria raspundere depuse la AFP si ORC.
In 2008 a intocmit si semnat in fals cerere de incetare a contractului de munca, actul actualizat constitutiv al firmei, act aditional la actul constitutiv ala firmei, contract de comodat pentru sediul firmei, documente contabile, declaratii contabile pe propria raspundere depuse la AFP si ORC.Actul actualizat constitutiv al firmei, act aditional la actul constitutiv ala firmei au fost intocmite si autentificate la cabinet de avocat.
Pentru aceste fapte, care este incadrarea juridica, raspunderea faptuitorului?
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma Nina1 Nina1 S-a infiintat o firma folosindu-se o procura semnata in fals.Trebuie sa ma adresez politiei economice? (vezi toată discuția)
Infiintare societate tip srl Nina1 Nina1 Persoana x a intocmit , semnat si legalizat la notar o procura atat pentru persoana x cat si o alta persoana y prin care impurtenicea o a 3a persoana z sa se ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate tip srl Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru inregistrare sediul societate tip srl? Cu stima (vezi toată discuția)