avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vrea sa vinda fara mine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vrea sa vinda fara mine

Buna ziua
Am si eu o problema, prin mostenire am 1/2 cota dintr-o casa dar titularul care detine cealalta cota de 1/2 vrea sa-l vinda si as vrea sa stiu daca poate sa-l vinda fara mine mentionand ca cel care mi-a lasat era cotitular. Va multumesc
Da, poate sa-si vanda cota-parte din imobil, insa nu poate vinde intreg bunul fara acordul dvs.
legal isi poate vinde cota sa de 1/2 oricui doreste.
Dar poate sa vanda toata casa si sa ma despagubeasca ?Va multumesc
nu poate vinde toata casa fara acordul dvs.
Nu va poate obliga sa fiti de acord cu aceasta modalitate de sistare a indiviziunii succesorale in care va aflati.Daca nu sunteti de acord, puteti actiona in instanta inaintind o actiune de partaj si sa aveti in vedere alte modalitati de incetare a indiviziunii, inclusiv cu preluarea imobilului de catre Dv. si achitarea c/v cotei celuilalt coproprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa SICLING SICLING Va rog, dati-mi niste sfaturi, cu privire la urmatoarea situatie: detin in coproprietate (mai sunt inca 3 proprietari) o casa in Bucuresti (eu detin 50%). ... (vezi toată discuția)
Obligatie vanzare cota apartament marshanna marshanna Buna ziua, Daca detin o cota dintr-un apartament, mai precis 3/8, iar restul este detinut de o persoana care nu e ruda cu mine, exista vreo procedura legala ... (vezi toată discuția)
Vanzare proprietate raluca-e raluca-e Buna ziua, daca eu detin 3/4 dintr-un imobil, si o alta persoana detine restul de 1/4 , legal, persoana care detine 1/4 poate sa vanda partea ei? sau are ... (vezi toată discuția)