avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Suspendarea pensiei de invaliditate in urma unei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Suspendarea pensiei de invaliditate in urma unei plangeri mincinoase

Buna seara. Mama mea a aflat astazi ca va pierde pensia de boala deoarece tatal meu , de care este divortata de 12 ani a inaintat Comisiei o plangere , din razbunare ,in care spune ca mama a obtinut pensia in urma unui dosar fictiv,.....etc lucruri neadevarate. Cineva de la Comisie ne-a spus ca nu avem sanse in aceste vremuri sa impiedicam suspendarea pensiei.
Cum sa procedam? As vrea deasemenea sa-l dau in judecata pe tata, pentru aceasta reclamatie mincinoasa. Unde se incadreaza fapta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:46, 22 Martie 2011
Daca va suspenda pensia trebuie sa facetii contestatie impotrriva masurii in 30 de zile la Tribunal. Pentru fapta tatalui va puteti plimge pentru denuntare calomnioasa
Este ingrijorator faptul ca in urma plangerii facute de tata , mama nu a fost chemata la Comisia teritoriala asa cum ar fi trebuit ci direct la Bucuresti. Din cate am citit aici pe forumuri, decizia luata la Bucuresti nu poate fi contestata. Cum de s-a putut trece de Comisia teritoriala fara sa stim nimic cu toate ca reclamatia a fost inaintata acesteia?
Referitor la incadrarea "denuntare calomnioasa", stiu ca aceasta are ca element constitutiv pangerea penala. Aici nu e vorba de nici o plangere penala.Se poate face dosar cu aceasta incadrare si in aceste conditii?
Multumesc
Buna ziua. Tatalui mei i-a venit acasa, acel plic cum ca el trebuie sa mearga sa se prezinte la comisie, insa era la tzara impreuna cu mama mea, iar cand a venit in oras, si a vazut plicul era dupa 19 zile. A mers de indata ce a vazut la medicul de la comisie, iar acesta, fara motiv a spus ca ii taie pensia. A intrebat cui trebuie sa i se adreseze ca sa faca contestatie, insa acel medic nu l-a ajutat cu nimic. Ce am putea sa facem in acest caz?
@ruppy17

Ce spune medicul de la comisia de expertiza nu conteaza, conteaza decizia pe care o va emite. Aceasta decizie poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare, la casa teritoriala de pensii. Decizia emisa de casa teritoriala de pensii in solutionarea acestei contestatii poate fi atacata la tribunal, potrivit art. 56 din Legea nr. 19/2000.
Buna ziua. Revin cu aceasta problema. Din octombrie de cand tatal meu a facut acea plangere si pana acum nu s-a intamplat nimic. Azi mama a avut data reviziei . Acolo i s-a spus ca dosarul s-a intors de la Bucuresti pentru revizuire dar ca il vor trimite inapoi .
Nu inteleg de ce nu s_a dat plangerea spre solutionare Comisiei centrale de la Bacau si s-a trimis direct la Bucuresti? Mentionez ca asistenta de la comisie este nepoata tatalui meu.
Va rog din suflet sa-mi spuneti care ar fi trebuit sa fie pasii pe care acea plangere sa-i urmeze (pana sa ajunga la Bucuresti)si ce putem face pentru ca mama mea sa nu ramana fara pensie.
Multumesc mult

Alte discuții în legătură

Incetarea platii pensiei Elinia Elinia Buna seara! Mama mea a fost invitata la Bucuresti la I.N.E.M.R.C.M. si dupa 5 zile de spitalizare si analize facute i s-a emis o decizie 19.12.2011 din care ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate marianalilica marianalilica Buna ziua, mama mea a fost pensionata de invaliditate din anul 1998, gr.II. In noiembrie 2010 i s-a schimbat incadrare in gr III cu drep de munca 4 ore. ... (vezi toată discuția)
Suspendarea pensiei de invaliditate- atac in instanta orhideea2 orhideea2 Buna ziua. Revin in forum, iar cu intrebari legate de suspendarea pensiei de invaliditate. Comisia de expertiza a emis din nou decizia de suspendare a pensiei ... (vezi toată discuția)