avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... LIPSA INTAMPINARE
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

LIPSA INTAMPINARE

Buna seara! Am un proces pe Legea 221/09, iar in luna iunie am avut primul termen pe fond. Pana la acel termen, parata (Min. Finantelor) nu a depus intampinare. Saptamana trecuta m-am interesat insa nici atunci nu era inregistrata o intampinare din partea paratei in dosarul meu. Care poate fi sanctiunea in acest caz, avand in vedere ca peste 2 sapt. am al doilea termen? Multumiri!
Nu exista sanctiune pentru nedepunerea intampinarii.
Desi avem un text in baza caruia paratul/a este obligat/a sa depuna intampinare nu avem sanctiune pentru depasirea acelui termen prevazut in citatii sau pentru nedepunerea acesteia, textul prin care exista o sanctiune a fost abrogat.
Daca paratul/a pana la finalul procesului nu depune intampinare si nici nu se prezinta aceasta pozitie de pasivitate procesuala poate fi un argument in favoarea reclamantului.;)
nedepunerea intampinarii se sanctioneaa cu impsibilitatea de a formula exceptii si propune probe, desigur, cu exceptia celor de ordine publica
asta..pana partile sunt legal citate..ca apoi..nici vorba:D
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
ContSters163072, utilizator
art.118 al.2 c.proc civ.care prevedea ca nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lega atrage decaderea paratului din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii, in afara de cele de ordine publica a fost abrogat prin art.I pct.22din L.219/2005.
milika a scris:
nedepunerea intampinarii se sanctioneaa cu impsibilitatea de a formula exceptii si propune probe, desigur, cu exceptia celor de ordine publica

Cam asta prevedea alineatul 2 al art. 118 Cod procedura civila inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 219/2005, act normativ care a abrogat aceasta prevedere.

Prin urmare, desi depunerea intampinarii este obligatorie, nu mai exista in Codul de procedura civila sanctiune pentru nedepunerea ei.
:O
presupun ca si disp art 136 si 137 cpc au fost abrogate, implicit:rofl:

Alte discuții în legătură

Lipsa intampinare ionutandrei1985 ionutandrei1985 buna ziua! deranjez si eu cu o intrebare: -lipsa depunerii intampinarii intr-un proces civil, rectificare de carte funciara, la ce poate duce ? ce cod de ... (vezi toată discuția)
Termen depasit pentru intampinare dorel13 dorel13 Daca a trecut termenul de depunere al unei intampinari la o chemare in judecata, mai pot sa depun acea intampinare sau macar sa propun proba cu martori in ... (vezi toată discuția)
Intimpinarea este obligatorie in litigiile de munca ? stefan1974 stefan1974 La primul termen paratul nu s-a prezentat si nu a fost asistat , nu a depus acte , iar instanta a solicitat probe , nu s-a zis nimic de lipsa intimpinarii ... (vezi toată discuția)