avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... LIPSA INTAMPINARE
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

LIPSA INTAMPINARE

Buna seara! Am un proces pe Legea 221/09, iar in luna iunie am avut primul termen pe fond. Pana la acel termen, parata (Min. Finantelor) nu a depus intampinare. Saptamana trecuta m-am interesat insa nici atunci nu era inregistrata o intampinare din partea paratei in dosarul meu. Care poate fi sanctiunea in acest caz, avand in vedere ca peste 2 sapt. am al doilea termen? Multumiri!
milika a scris:
:O
presupun ca si disp art 136 si 137 cpc au fost abrogate, implicit:rofl:


Nu, puteti doar sa fiti sigur ca principiul oralitatii guverneaza procesul civil.
am inteles..dar care-i legatura intre a spune ce vrei si cand vrei in fata tribunalului si a respecta procedura..adica sa iti faci apararea pe intampinare care trebuie depusa pana la termen cand procedura e legal indeplinita si partile pot pune concluzii..sa zicem pe exceptii sau cerere de probe..
mergand pe argumentul dvs putem face intampinare...mai incolo..cand vrem in fapt..sau gresesc?
milika a scris:

mergand pe argumentul dvs putem face intampinare...mai incolo..cand vrem in fapt..sau gresesc?


Nimeni nu stie prea bine. Odata ce exista o obligatie dar fara sa existe sanctiune pentru nerespectarea ei ... ce se intampla? Pot sa depun un inscris numit "intampinare" la termenul "t" de judecata? Sigur ca pot! Ce face instanta? Nimic. Merge cu judecata mai departe iar daca sunt ceva cereri formulate prin "intampinare" le pune in discutie. Atat. De fapt, intampinarea ca mijloc procesual prin care paratul raspundea cererii de chemare in judecata si propunea probe in apararea lui nu mai exista. Exista doar un inscris care se depune la dosar si care poarta denumirea asta dar care nu mai are nici o semnificatie pentru ca aceleasi probe si aparari le pot propune la termenul x sau x+1 etc.
Exceptiile care n-au fost propuse in conditiile art. 115 sau 132 se propun inaintea inceperii dezbatrilor pe fond si se admit sau se resping ca intemeiate/neintemeiate nu ca tardiv formulate pentru ca oricum nimanui nu-i mai pasa de procedura. "Treaba sa mearga!" e lozinca iar treaba, biata de ea, merge.
Eu am invocat cu succes decaderea paratului din dreptul de a depune intampinare, daca nu a facut-o pana la prima zi de infatisare, intemeindu-mi cererea pe dispozitiile art. 118 raportat la art. 103 C.pr.civ.
In aceste cazuri, instantele din Brasov, au admis cererea reclamantului, au decazut paratul din dreptul de a formula intampinare si nu au primit-o dupa prima zi de infatisare, iar daca era depusa la dosar intre termene, l-au decazut si au pastrat-o ca nota de sedinta. ;)
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa intampinare ionutandrei1985 ionutandrei1985 buna ziua! deranjez si eu cu o intrebare: -lipsa depunerii intampinarii intr-un proces civil, rectificare de carte funciara, la ce poate duce ? ce cod de ... (vezi toată discuția)
Termen depasit pentru intampinare dorel13 dorel13 Daca a trecut termenul de depunere al unei intampinari la o chemare in judecata, mai pot sa depun acea intampinare sau macar sa propun proba cu martori in ... (vezi toată discuția)
Intimpinarea este obligatorie in litigiile de munca ? stefan1974 stefan1974 La primul termen paratul nu s-a prezentat si nu a fost asistat , nu a depus acte , iar instanta a solicitat probe , nu s-a zis nimic de lipsa intimpinarii ... (vezi toată discuția)