Dorim sa achizitionam un apartament nou prin accesarea unui credit Prima Casa. Nu suntem casatoriti si nici unul dintre noi nu avem in proprietate (separat sau impreuna) alte apartamente sau bunuri.Titularul creditului va fi prietena mea insa deoarece si eu particip cu o suma importanta de bani cash as vrea ca pe actul de vanzare-cumparare sa apara numele amandurora (echivalentul coproprietatii cu drepturi egale). Se poate? Cum trebuie procedat:
- precizam acest lucru bancii, care sa-l transmita fondului, astfel incat in contractul de garantare sa fie trecute ambele nume, iar ulterior in cel de vanzare-cumparare?
ar trebui sa mergeti impreuna la banca. sa fiti coplatitor pe contractul de credit, apoi coproprietari pe apartament.
pt a cumpara dvs cu cash o cota din ap, iar prietena pana la 100% prin credit, nu cred ca va fi banca de acord, pt ca in caz de neplata, trebuie sa faca partajul ap, pt a putea executa silit partea prietenei
poate ar fi bine sa va sfatuiti impreuna cu un avocat, cu care sa mergeti eventual si la banca
Prima casa
utilizator_87
Buna seara,
Va rog sa ma sfatuiti intr-o situatie... am cumparat prin programul prima casa, casa parintilor mei, ca ulterior cu suma obtinuta sa achizitionez ... (vezi toată discuția)