avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate ca unul dintre proprietarii unui apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate ca unul dintre proprietarii unui apartament luat prin prima casa sa nu fie coplatitor?

Se poate ca unul dintre proprietarii unui apartament luat prin prima casa sa nu fie coplatitor? Eu vreau sa iau impreuna cu prietenul meu un apartament prin prima casa, doar el se baga la credit pentru ca indeplineste toate conditiile, dar CREDITUL O SA-L PLATIM IMPREUNA . Astfel vreau si eu sa apar pe acte.

Se poate?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:17, 26 Octombrie 2010
Daca dvs nu intruniti conditiile ,nu puteti fi mentionata in documentele incheiate cu banca
Pentru a demonstra sumele cu care contribuiti la achizitia apartamentului puteti incheia documente autentificate cu prietenul dvs
nu o sa fie banca de acord. daca nu sunteti coplatitor, in caz de neplata, banca nu poate executa decat cota prietenului de ap
daca sunteti proprietari amandoi si platiti impreuna, de ce sa nu fiti si in acte coplatitor ?
De obicei ipoteca cuprinde la totalitatea a prropietatea casei. De asta banca e sigur ca nu vrea asa ceva, cititi comentariul a gi-jane2. In orice caz, puteti sa fac un document privat recunoscand datorie si un fel de contract de inchiriere cu optiunea a cumparare dupa plata obligatiilor bancare. Dar consulta un avocat pentru redactarea actului, ca este foarte complicat.
de putut se poate dar nu va accepta banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere a unei a 2-a persoane pe contractul de vanzare-cumparare (prima casa), alta decat titularul creditului panamaria panamaria Se poate trece ca si proprietar (sau co-proprietar) la apartament si o a doua persoana, alta decat titularul creditului? Doresc ca apartamentul cumparat prin ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu garantie ipotecara adriansp adriansp Buna ziua. Am contractat un imprumut imobiliar. Ante-contractul de vanzare cumparare are ca si cumparatori atat pe mine cat si pe prietenul meu, fiind ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate prima casa mell.abcd mell.abcd Buna ziua, Prietenul meu a obtinut un credit prin programul Prima Casa pentru achizitionarea unui imobil. Banca nu a fost de acord sa fim amandoi ... (vezi toată discuția)