Buna ziua,as dori sa stiu si eu ce drepturi am daca actul de vanzare cumparare al apartamentului este pe numele tatalui si al mamei,mama este decedata.Daca vrea tata sa-l vanda o poate face fara acordul meu?Eu ce drept am,care este partea mea.Va rog frumos sa-mi spuneti!Tatal meu a ca-m luato razna acum la batranete.
Mama a murit cand eu aveam 8 ani.Acum am 21 de ani.Nu sa facut nici un fel de sucesiune.Ea mai are un copil din prima casnicie.Are vreun drept,purtand numele de domnisoara al mamei.
Fiind minora la data deschiderii succesiunii (data mortii mamei) pentru tine mostenirea se considera acceptata. Tu ai 3/8 din casa (3/4 din jumatatea mamei) si tata are 5/8. Teoretic, n-ar putea sa vanda casa fara tine... N-ar fi rau daca ati dezbate succesiunea (obtine un certificat de mostenitor).
Ah!... Ai completat mesajul in timp ce eu redactam raspunsul... evident ca si celalalt copil al mamei mosteneste alaturi de tine (adica imparti cu ea/el in mod egal partea ta pe care ti-am scris-o mai sus).
Ok multumesc.Inca ceva,cand eram mic fratele meu a furat din casa si tata la dat pe mana politie.DIn cate stiu eu si am auzit la-r fi scos din drepturii.Este posibila aceasta varianta?