avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract separat mansardare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract separat mansardare apartament

Buna ziua,

M-ar interesa si pe mine daca pot face un contract separat prin notariat la masardarea apartamentului. Mentionez ca sunt locatar la etajul 4 si as vrea sa fac un contract mai strict decat cel pe care mi-l pun la dispozitie cei de la firma ce se ocupa de mansardare:
1) sa fie efectuate toate reparatiile provocate (e deja inclus si in contractul lor)
2) sa imi fie platita o despagubire mai mare decat cea data de ei - 5000 ron in loc de 1000 de ron (motivul fiind acoperisul pe cont propriu realizat)
3) transportul acoperisului demontat in preajma orasului in care stau
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 21:05, 6 Septembrie 2010
Domnul expert @cioan a punctat foarte bine. Toti locatarii au drept de proprietate asupra mansardei, deci orice contract ati face, el trebuie sa fie semnat de toate partile implicate. Nu puteti face un contract separat tocmai din motivul mentionat anterior.
Mansardarea presupune niste lucrari gratuite facute de constructor: izolare termica exterior, curatare subsol, interfon, modernizare casa scarii, deci cei de la etajele inferioare vor zice bogdaproste pe ceva gratis.
A fost facuta lucrarea deja pe cateva scari si de acolo stiu ca trebuie, cum e si normal, acordul tuturor proprietarilor, dar sunt unii (de la etajul 4 ) care au incheiat un contract separat, diferit de restul celorlalti locatari in care isi expun anumite doleante specifice etajului 4 unde e mult mai probabil sa se produca stricaciuni.
Ceea ce voiam eu sa stiu e daca pot face un contract cu ceea ce au parte ceilalti + cateva puncte suplimentare.
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
quodvide, utilizator
Contract puteti face si verbal la urma urmei, insa este el valabil ?. Daca contratul nu e semnat de toti proprietarii este nu este valabil. Altii poate au facut contracte separate insa ele sunt facute degeaba, daca constructorul nu-si respecta partea din contract nu aveai ce-i face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis mansarda pe bloc miha_silvi miha_silvi Am si eu o intrebare: am cumparat un apartament situat la mansarda unui bloc si acum avem ceva probleme cu acoperisul. Am anuntat ceilalti locatari despre ... (vezi toată discuția)
construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)
Mansardarea blocului scarlett scarlett Locuiesc la et 4 al unui bloc format din 2 scari. Locatarii din scara mea sunt de acord cu mansardarea scarii . As vrea sa stiu daca am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)