avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,

Eu si sotul divortam prin comun acord, nu avem copii, suntem chemati pe 29 septembrie 2010. Eu nu ma pot prezenta. Cum pot proceda? Sa angajez avocat sa se prezinte in locul meu, sau sa deleg pe cineva (prietena, ruda etc).Cat costa aproximativ sa platesc un avocat pentru asta?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ro_red_rosu , utilizator 09:05, 7 Septembrie 2010
daca la primul termen nu se prezinta reclamantul, procesul se suspenda...
Divortul este o actiune personala si nu puteti delega pe cineva. Singura posibilitate este sa mandati prin procura speciala pe cineva dar doar daca sunteti plecata din tara, cu dovezi ca aveti resedinta acolo sau ca munciti undeva, fie daca sunteti bolnava la pat fara posibilitate de deplasare sau sunteti incarcerata.
La termenul de pe 29 sept. depuneti o cerere de amanare la care anexati un certificat medical. Aceasta ar fi singura posibilitate.
Eu sunt parat, sotul reclamant. Deci nu pot trimite avocat care sa ma reprezinte, fara ca eu sa fiu bolnava?
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
ro_red_rosu, utilizator
la primul termen judecatorul trebuie sa dea partilor sfaturi de impacare..personal partilor....daca nu aveti motive temeinice care pot fi dovedite pentru a nu va prezenta..nu puteti delega avocatul
Nu.trebuie sa venit personal. daca nu, trebuie sa justificati de ce nu ati putut veni cu acte si vi se acorda un alt termen sau se suspenda procesul ( depinde de cum apreciaza judecatorul)

Alte discuții în legătură

Intampinare la divort florentina_radeanu florentina_radeanu De curand am primit citatia in procesul de divort, in care este mentionat faptul ca, in termen de 5 zile trebuie sa depun la Tribunal o INTAMPINARE. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)
Prezenta proces divort ro_red_rosu ro_red_rosu Eu si sotul meu divortam prin comun acord, suntem casatoriti de 10 ani, nu avem copii, avem prima infatisare pe 29 septembrie. Sotul este reclamant iar eu ... (vezi toată discuția)
Model intimpinare ro_red_rosu ro_red_rosu Buna ziua, Trebuie sa depun intimpinare la judecatorie pentru divort comun acord, sotul e reclamant si eu parat, si nu stiu cum sa o formulez. Va rog , ma ... (vezi toată discuția)