Eu si sotul divortam prin comun acord, nu avem copii, suntem chemati pe 29 septembrie 2010. Eu nu ma pot prezenta. Cum pot proceda? Sa angajez avocat sa se prezinte in locul meu, sau sa deleg pe cineva (prietena, ruda etc).Cat costa aproximativ sa platesc un avocat pentru asta?
Divortul este o actiune personala si nu puteti delega pe cineva. Singura posibilitate este sa mandati prin procura speciala pe cineva dar doar daca sunteti plecata din tara, cu dovezi ca aveti resedinta acolo sau ca munciti undeva, fie daca sunteti bolnava la pat fara posibilitate de deplasare sau sunteti incarcerata.
La termenul de pe 29 sept. depuneti o cerere de amanare la care anexati un certificat medical. Aceasta ar fi singura posibilitate.
la primul termen judecatorul trebuie sa dea partilor sfaturi de impacare..personal partilor....daca nu aveti motive temeinice care pot fi dovedite pentru a nu va prezenta..nu puteti delega avocatul
Nu.trebuie sa venit personal. daca nu, trebuie sa justificati de ce nu ati putut veni cu acte si vi se acorda un alt termen sau se suspenda procesul ( depinde de cum apreciaza judecatorul)