Buna ziua,
Trebuie sa depun intimpinare la judecatorie pentru divort comun acord, sotul e reclamant si eu parat, si nu stiu cum sa o formulez.
Va rog , ma intereseaza un model.
Cererea de divort arata asa:
"DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnata, _____________cu domiciliul in _________ si __________, cu acelasi domiciliu, _____ str. A__________i, in calitate de soti, formulam prezenta
CERERE DE DIVORT
Prin care va rugam sa dispuneti desfacerea casatoriei noastre prin acord, conform prevederilor art. 38 C.fam si art. 6131 C.pr.civ, fara motivarea hotararii, conform prevederilor art.617 al.(2) C.pr.civ si in ce priveste pe _______, revenirea/pastrarea la numele avut anterior casatoriei, acela de _____, pentru urmatoarele
MOTIVE:
In fapt, ne-am casatorit la data de ____ la Primaria Sector ___ conform certificatului de casatorie seria ____, emis la aceeasi data. Desi la inceputul casatoriei relatiile dintre noi erau foarte bune amandoi dorind sa ne intemeiem o familie bazata pe intelegere si afectiune, pe parcurs intre noi au intervenit neintelegeri, relatiile s-au racit, finalizandu-se cu despartirea noastra in fapt, despartire survenita chiar la inceputul anului 2006.
Fiind firi diferite si avand si conceptii privitoare la viata, de asemenea diferite, eforturile noastre de a relua convietuirea au fost sortite esecului.
Astfel, la peste un an si jumatate de la despartirea noastra in fapt, vazand ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate, de comun acord am hotarat sa divortam intr-un mod civilizat, acest divort intemeindu-se pe acordul ambilor soti, casatoria noastra avand de mult timp un caracter pur formal.
Precizam ca din casatoria noastra nu au rezultat copii iar ultimul domiciliu comun a fost la adresa str ____
De aceea, va rugam sa admiteti cererea asa cum a fost formulata, sa desfaceti casatoria prin acordul ambelor parti, fara motivarea hotararii si sa dispuneti, in ce priveste pe ______, revenirea la numele avut anterior casatoriei, acela de _____.
In drept, art.38 C.fam., art 6131 , 617 C.civ.
Anexam la prezenta actiune certificatul de casatorie, taxa de timbru in cuantum de 39 lei si 0,3 lei timbru judiciar.
Cu multumiri,
DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ___________ "
Va multumesc