avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere divort de comun acord

Buna ziua!
Poate posta cineva exact o cerere de divort de comun acord? am tot cautat pe alte siteuri dar nu am gasit decat vag ce trebuie sa contina si nu sunt lamurita...
Plus ca nu stiu care sunt toate actele care-mi trebuie pt. divort si ce timbre (judiciare?) si unde trebuie sa le platesc,unde sa le depun.
As vrea sa termin totul cat mai repede si luni sa merg sa depun actele. Ma puteti ajuta, va rog?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: saraf , utilizator 20:53, 13 Februarie 2010
DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnata, _____________cu domiciliul in _________ si __________, cu acelasi domiciliu, ambii cu domiciliu in ........... str.__________, in calitate de soti, formulam prezenta

CERERE DE DIVORT

Prin care va rugam sa dispuneti desfacerea casatoriei noastre prin acord, conform prevederilor art. 38 C.fam si art. 613 ind.1 C.pr.civ, fara motivarea hotararii, conform prevederilor art.617 al.(2) C.pr.civ si in ce priveste pe _______, revenirea/pastrarea la numele avut anterior casatoriei, acela de _____, pentru urmatoarele

MOTIVE:

In fapt, ne-am casatorit la data de ____ la Primaria Sector ___ conform certificatului de casatorie seria ____, emis la aceeasi data. Desi la inceputul casatoriei relatiile dintre noi erau foarte bune amandoi dorind sa ne intemeiem o familie bazata pe intelegere si afectiune, pe parcurs intre noi au intervenit neintelegeri, relatiile s-au racit.

Fiind firi diferite si avand si conceptii privitoare la viata, de asemenea diferite, eforturile noastre de a relua convietuirea au fost sortite esecului.

Astfel, vazand ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate, de comun acord am hotarat sa divortam intr-un mod civilizat, acest divort intemeindu-se pe acordul ambilor soti, casatoria noastra avand de mult timp un caracter pur formal.

Precizam ca din casatoria noastra nu au rezultat copii, iar ultimul domiciliu comun a fost la adresa str ____

De aceea, va rugam sa admiteti cererea asa cum a fost formulata, sa desfaceti casatoria prin acordul ambelor parti, fara motivarea hotararii si sa dispuneti, in ce priveste pe ______, revenirea la numele avut anterior casatoriei, acela de _____.

In drept, art.38 C.fam., art 613 ind.1 , 617 C.civ.

Anexam la prezenta actiune certificatul de casatorie, taxa de timbru in cuantum de 39 lei si 0,3 lei timbru judiciar.

Cu multumiri,


DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ___________
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pt. raspuns. As mai avea o intbare: cererea trebuie scrisa de mana sau la calculator? Nu trebuie semnata de ambii soti in partea de jos? Asa am mai citit pe unele forumuri si as vrea sa fiu lamurita si sa o scriu bine ca sa nu o mai lungesc..#-o
In cazul in care cererea de divort se intemeiaza pe acordul partilor, ea va fi semnata de ambii soti.
De preferat ar fi ca cererea sa fie scrisa la calculator.:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
luiza2008, utilizator
Mersi mult, Luiza:ok:
art38 al.2-divortul poate fi pronuntat pe baza acordului ambilor soti, numai daca sunt indeplinite urmatoarele 2 conditii:
- pana la data cerereii de divort sa f itrecut cel putin un an de la incheierea casatoriei
-sa nu existe copii minori rezultati din casatorie.
Acte necesare:-certificat de casatorie in copie legalizata la notar.
Taxe de timbru-39 lei de la Trezorerie si timbru jud. de 0.30 lei de la Posta.
Acestea se ataseaza cererii de divort care trebuie sa fie scrisa la masina sau calculator si se depune in 2 exemplare, ambii soti fiind necesar sa fie prezenti la depunerea ei, bineinteles avand asupra lor cartea de identitate.

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord laurainaveronica1983 laurainaveronica1983 As dori sa aflu detalii despre cum se procedeaza si ce acte sunt necesare in cazul nunui divort de comun acord. Mentionez ca eu am buletinul in sectorul 6, iar ... (vezi toată discuția)
Model intimpinare ro_red_rosu ro_red_rosu Buna ziua, Trebuie sa depun intimpinare la judecatorie pentru divort comun acord, sotul e reclamant si eu parat, si nu stiu cum sa o formulez. Va rog , ma ... (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord fara copii sau partaj alecomsrl alecomsrl Buna ziua. as dori sa stiu daca se poate care este procedura(actele care se depun si unde) la divortul de comun acord fara copii si fara bunuri de impartit si ... (vezi toată discuția)