avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensatoriu

Buna ziua....Se acorda acel salariu compensatoriu conform CCM la nivel national sau NU, in cazul in care disponibilizarea a survenit nu din lipsa de lichiditati cum s-a specificat la momentul respectiv ci din " cauza angajatului" . Cu alte cuvinte nu mai vrea sa acorde acel salariu compensatoriu pe motiv ca, in momentul angajarii nu s-a discutat despre acest lucru in plus trebuie sa fiu multumit ca nu mi desfacut contractul de munca cu litera ''i " deoarece dupa 1 an si jumatate randamentul nu a fost pe masura asteptarilor patronale.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 6 Septembrie 2010
Care este temeiul de drept al incetarii raportului de munca ? ... salariile compensatorii se acorda num ai in cazul concedierilor individuale (art.65 C.mun.) sau al concedierilor colective (art.68 C.mun.).
Conform informarii scrise care mi s-a inmanat si care a fost semnata de ambele parti concedierea s-a facut ...citez " Datorita problemelor economice ale societatii compartimentul unde sunteti incadrat isi restrange activitatea " ...Acum s-a schimbat in " mea culpa" .Concedierea a fost individuala.
Temeiul de drept ma refeream cu ce articol vi s-a incheiat c.i.m. ... din informarea scrisa , ar reiesi art.65 C.mun., ceea ce va da dreptul la salarii compensatorii.
Conform cu prevederile art. nr 65 din Codul Muncii (nu s-a mentionat litera) cu acel preaviz de 20 de zile lucratoare
m2gica a scris:

Conform cu prevederile art. nr 65 din Codul Muncii (nu s-a mentionat litera) cu acel preaviz de 20 de zile lucratoare


In acest caz aveti dreptul la :
1. preaviz de 20 de zile lucratoare. In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.

2. La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.

3. Art.247 C.mun. prevede ca, în cazul în care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu există contract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior.

4. Art.241 alin.1 lit.d dispune ca, CCMN produce efecte pentru toţi salariaţii încadraţi la toţi angajatorii din ţară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile angajatului sunshin3_ana_mary sunshin3_ana_mary am si eu doua intrebari, daca ma poate ajuta cineva... prima: se poate ca o firma sa-si dea muncitorii in somaj fara sa le ofere preaviz inainte? a doua: ... (vezi toată discuția)
Concediere dutzu dutzu buna ziua! am si eu o problema. in data de 25.05.2009 am fost concedita conform art.65(1) CM, pe motiv ca mi s-a desfiintat locul de munca (asistent manager). ... (vezi toată discuția)
Reducere post calin andrei calin andrei buna ziua;va rog sa-mi raspunde-ti la urmatarea problema:mi s-a comunicat ca se reduce postul pe care sint angajat;motivul era nerealizarea target-ului de ... (vezi toată discuția)