avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare

as vrea sa cumpar o casa de la un batran cu sotia decedata si un fiu in franta de care batranul nu mai stie cum procedez?
Cel mai recent răspuns: Romana Campean , Avocat 23:26, 6 Septembrie 2010
Dificil de zis. Mergeti la un notar si va va indruma cel mai bine. Copilul cand va afla ca are ceva de primit, va veni acasa.:D
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
Gabriel Iliescu, Consilier juridic
Daca nu au facut partajul dupa sotie batranul nu paote
vinde fara copilul sau.
buna seara.
batranul trebuie sa dezbata succesiunea de pe urma sotiei sale.
nu stiu cat va poate ajuta un notar.in acest caz nu prea are cum sa finalizeze succesiunea.
mai degraba pe cale de instanta.
Un coproprietar nu poate vinde singur intregul bun, numai cu acordul celorlalti coproprietari. Vanzarea devine valabila doar in situatia in care, in urma partajului ii revine partea ce a vandut/o. Daca va vinde fara fiul sau, aceasta poate fi considerata o expropriere fortata, fiul putand oricand cere anularea actului in fata instantei. Fara a avea loc dezbaterea succesorala si in urma acestuia imobilul sa revena batranului sau fara ca fiul sa semneze contractul de vanzare cumparare parerea mea este sa nu cumparati imobilul

:belay:
trebuie sa se faca succesiunea mai intai ca sa poata sa vanda.

Alte discuții în legătură

Buna ziua.situatia este in felul urmaror:batran dificil s-a internat ... hello1987 hello1987 Buna ziua.Situatia este in felul urmaror:batran dificil s-a internat singur la azil privat,sotia nu mai traieste de aproximativ 10 ani.Vrea sa isi vanda ... (vezi toată discuția)
Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)